понедељак, 21. новембар, 2016

ВРЕМЕ ЈЕ, за БОЉУ АДВОКАТУРУ

У Србији нема владавине права, Србија нема институције, нема судску власт, нема независни суд, нема  независно и самостално тужилаштво. Србија је правно неуређена држава. Србија има слабу, друштвено неодговорну и дезорјентисану адвокатуру.

Ми сматрамо да је адвокатура дужна да се умеша са пуном одговорношћу у сва ова друштвена питања од којих зависи да ли ће Србија једнога дана постати пристојно уређена правна држава.

Без тога, наша држава нема будућности. Историјски гледајући, Србија нема традицију изграђене правне државе. Да ли још увек има наде да се то промени, да се учини први корак?

Ми желимо да дамо тим покушајима свој скроман допринос. За почетак , неопходно је да реформишемо своју адвокатску кућу. Неопходно је да променимо перцепцију грађана о адвокатима која је забрињавајуће лоша. Ми верујемо да је неопходно да почнемо од почетка, да истерамо прво „ћораву кутију“ из адвокатуре која је установљена још 1945.године.

Избори 3. децембра ће бити прва шанса. Да видимо да ли је могуће одржати фер изборе у адвокатури? Биће то први тест и већ од њега зависи да ли уопште имамо мотива и снаге да себе променимо.

Боља адвокатура у свим тим питањима нема дилеме. Ми се очигледно разликујемо од свих  других кандидата. Наш Програм се разликује од свих осталих програма, а наши адвокати својим именима и каријером то и показују.

Да ли смо довољно учинили да адвокатура то препозна ?

Да ли адвокатуру већински ова питања уопште интересују ?

Цео систем вредности у друштву је уништен . У адвокатуру се такође увукла „фарма“ и остале врсте ријалитија.

Ми од када смо се окупили нисмо ни једном речју нити делом довели у питање своје принципе.

Ми ћемо се борити и 3 .децембра да се уклони успостављени „апартхејд“ према нашим колегама које ових дана бришу са бирачких спискова. Ми ћемо се борити да  буду изабрани они кандидати које жели већина адвокатуре.

building-mental-strength_1-1024x682

Доста је било партијских секретара у адвокатури, доста је било пензионера на челу коморе, доста је било вређања и понижавања адвокатуре.

Ми ћемо одмах прекинути сукобе са Адвокатском комором Србије и омогућити да се коначно изаберу и органи АКС-а.

Колега адв.Јовица Тодоровић и ја имамо  чврстину, вољу и карактер да све то променимо.

Адвокати које подржавамо и који нас подржавају, многи од њих еминентна су имена у београдској адвокатури. И ту смо у односу на конкуренцију верујемо без премца.

Верујемо да је важно, да многи београдски адвокати, даме и господа који се целу своју каријеру гнушају од стања у комори и због тога никада не присуствују скупштинама, овога пута направе тај напор и потроше свој слободан дан, у суботу 3. децембра и помогну нам да кренемо ка једном вредном циљу.

Време је за бољу адвокатуру. Покажимо то свима.

С поштовањем, Владимир М.Гајић адвокат

Sledeći Članak > BEZ KOMPROMISA ZA ADVOKATURU
Prethodni Članak > MENTALNA HIGIJENA
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 KOMENTARA

 1. Rodoljub Urošević advokat каже:

  Sada je sve na nama advokatima AKB! Samo da se obezbede fer i pošteni izbori!

  110
 2. I.Givevic каже:

  POSTOVANI KOLEGA GAJICU,IMATE MOJU PODRSKU!

  61
 3. Grozdana I.Gicevic каже:

  Postovani kolega Gajicu,imate moju podrsku !

  91