субота, 10. јун, 2017

Velika pobeda BOLJE ADVOKATURE

Na Izbornoj skupštini, održanoj 10.juna 2017.godine u Sava Centru, većinom glasova za predsednika AKB izglasan je advokat Vladimir Gajić, a na mesto potpredsednika advokat Jovica Todorović.

Uskoro opširnije o ovome.

pp

Sledeći Članak > Bože pameti, pa da krenemo
Prethodni Članak > NOVO "RUKOVODSTVO" - STARE BLAMAŽE
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 KOMENTARA

 1. адв. Јелена Мудринић каже:

  Поштованим колегама честитке на избору.
  Немој главом да се шалите да изневерите Програм и адвокате и обећања која сте данас на Скупштини дали.

  190
  1. Sabajudinpaša каже:

   Ko imakancelarijukod Vera na Voždovcu, ne računa se. 🙂

   20
 2. Mirjana Z. Knezevic, adv. каже:

  BRAVO, BRAVO!

  100
 3. Slaven Kovacevic каже:

  Očekivan i zaslužen uspeh. Čestitam.

  100
 4. Симо С. Стокић, дипл. правник каже:

  Revolucionarna kvazi skupština advokata od 13.maja, ipak nije uspela da uspostavi svoju vladavinu u AKB. Nažalost mnoge kolege su bile u zabludi u pogledu legalnosti te skupštine i siguran sam da će uskoro uvideti svoju pogrešnu odluku.

  Legalna skupština advokata izabrala je novo rukovodstvo AKB i konačno stavila tačku na agoniju beogradske advokature.

  Čestitam svim advokatima koji su znali da izaberu hrabro i stručno rukovodstvo.

  Naravno čestitke i za izabrane.

  S poštovanjem,

  Simo S. Stokić, dipl. pravnik

  131
 5. adv. Ksenija каже:

  Čestitam kolegama, najzad pravi izbor...

  110
 6. Dragan Šiljkut каже:

  Драге колеге честитам,
  Андрић је знао неког сиромашка из Вишеграда који се звао Тахир и који би када добије неки посао на улици говорио: Нек ми драги Алах помогне да се не похасим!
  Сетите се понекад овога о Тахиру.
  Надамо се да долазе бољи дани за адвокатуру.
  Још једном честитам и желим да вас у свим искушењима води мера и мудрост.
  Срећно нам свима!
  Драган Шиљкут

  160
 7. ГОРАН ГЛИГОРЕВИЋ каже:

  Данас је дан за честитање и није време да се бавимо другим коментарима.
  Од сутра све изабране чека огроман и одговоран посао. Оно што никако не смете ни помислити (наравно ово није претња) је да изневерите поверење адвокатуре која вас је подржала. Времена нема, заостатак необављених послова је немерљиво велик и нећете моћи функционисати без помоћи чланства, барем у првим месецима.
  За сваку врсту помоћи можете рачунати на чланове Боље адвокатуре. Лично сам спреман дати сваки допринос, као што сам то учинио приликом протеста адвоката када сам на свим скуповима и у чланицима које сам слао на сајт Боље адвокатуре, аргументовано критиковао колегиницу Милутиновић, колеге Шошкића, Тинтора и Ђорђевића који су нас убеђивали да смо постигли циљеве протеста, поготово на завршном скупу у Дому синдиката.
  Сретан и успешан ради жели вам колега Горан Глигоревић.

  120
 8. Rodoljub Urošević advokat каже:

  Primite moje čestitke sa nadom da dani Bolje advokature dolaze.

  100
 9. Ivica Miladinović каже:

  Iskrene čestitke cenjene kolege, veoma me raduje činjenica da su se upornost, strpljenje, "gandijevski" pristup rešavanju problema i principijelnost ipak pokazale kao ispravnije i bolje metode od uzurpacije, mešetarenja i klanovskih podela sfera uticaja, pa i pukog razbojništva kao načina dolaska na čelo komore. Zato će jučerašnji dan ostati upamćen u istorijatu advokature i kao dan kada je, najzad, trijumfovala demokratija i poštovanje pravila izbornog procesa nad sitno-burazerskim i korupcionaškim stilovima "preuzimanja" komore kakvih smo se svi nagledali i za koje se iskreno nadam da su Vašom pobedom zauvek poslati na ropotarnicu istorije.

  Očekuje Vas, sasvim izvesno, težak posao i velika odgovornost da program zbog kojeg su Vam kolege ukazale poverenje sprovedete u delo i advokaturu zaista učinite boljom, uz pomoć i podršku svih nas koji od početka podržavamo ovu plemenitu ideju. Stoga Vam želim uspeh i sreću u daljem radu, jer ovo je samo prvi nužni korak za ozdravljenje advokature - prava iskušenja i najteže bitke nam tek predstoje...

  p.s. Nadam se da će se ovaj "pelcer" slobode i demokratije primiti i "zapatiti" i u ostatku društva, te da će se preneti i na ostale sfere kako pravosuđa, tako i svih ostalih profesija i zanata - jednoumlje nikad nijednom društvu dobra donelo nije, samo su plurazilam, slobodno mišljenje i iznošenje različitih ideja dovodili do progresa određenog društva (...Historia magistra vitae est).

  120
 10. адв. Славка Којић каже:

  Програм изабраног председника је одличан. Преостаје да се види да ли ће и реализација бити иста таква. Желимо да верујемо да хоће. Адвокатура мора активно учествовати у свим јавним расправама, везано за промену Устава (уколико се актуелни режим упусти у ту авантуру у условима великих притисака и неоколонијалног положаја земље, а све се прилике да хоће). Наш глас у јавности мора гласно да одјекне! При том, да се јасно стави до знања свим политичким чиниоцима, било да се ради о оним из Брисела, било из наше земље, да смо и способни, и знани, и одлучни да бескомпромисно бранимо постојећи уставноправни положај адвокатуре. О средствима и начинима борбе би се одлучивало у ходу, у зависности од тренутних збивања. За пласирање у јавност таквог нашег става не треба жалити ни средства, ни труд, ни време, из разлога што се ради о круцијалнимм питањима даље судбине српске адвокатуре, а тиме и целокупног српског друштва. Нема слободних грађана, без самосталне и независне адвокатуре! Једино таква адвокатура може да буде гарант одбране права и слобода наших грађана пред органима власти. Ово је питање одбарне слободе у нашем друштву (уопште), а не одвојено питање саме адвокатуре - обзиром да се ради о јединственом и истоветном ентитету. Управо због тога, огромна је одговорност адвоката и адвокатуре пред грађанством, и зато немамо права да се затварамо и бавимо сами собом. У времену које је пред нама адвокати треба да, уз Божју помоћ, покажу да представљају малобројну, али истинску елиту нашег друштва.

  140
 11. Dragan Ivanović каже:

  ČESTITKE OD KOLEGA IZ VALJEVA!

  100
 12. Slavko Nikolić каже:

  Konačno da se nešto pozitivno dogodilo u AKB.

  50
  1. vladimir m.gajic каже:

   Драге колеге, хвала Вам свима на честиткама. Будите сигурни, ми адвокатуру нећемо изневерити.

   Иначе, у Управни одбор АКБ из Боље адвокатуре изабрани су и адвокати Сеад Спаховић, Урош Тешмановић, Предраг Васовић, Срећко Пецикоза и Раде Терзић, а одмах иза "црте" су и Слободан Ружић и Милош Павловић.

   Срдачно, адв.Владимир Гајић

   100