четвртак, 23. новембар, 2017

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОМ СЕДИШТУ АКБ

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да ће органи, носиоци функција и Служба Коморе, почев од 21. новембра 2017. године, обављати послове и вршити јавна овлашћења из делокруга и надлежности Адвокатске коморе Београда у пословном простору у Београду на адреси: улица Ђуре Даничића број 4, све док се не стекну услови да се послови и јавна овлашћења поново врше у седишту Коморе.

Радно време Службе Коморе је радним данима од 9 до 15 часова.

Све информације можете добити на телефон: +381 11 3225294 или електронском поштом на адресу: adv.komora.beograda@gmail.com.
Настојаћемо да, као и до сада, благовремено информишемо све адвокате и адвокатске приправнике Београда преко веб сајта Коморе: www.akb.rs.
Адвокатској комори Београда јављају се адвокати и адвокатски приправници који нас обавештавају да их неовлашћена лица позивају у Дечанску 13, у седиште Коморе, те од њих захтевају да поново полажу већ полежену заклетву, или да преузму некаква документа о њиховом статусу у Комори која су израдила неовлашћена лица као правне акте које наводно доносе органи коморе.

Обавештавамо адвокате и адвокатске приправнике, који су положили заклетву и уписани су у именике адвоката и адвокатских приправника да није потребно да заклетву полажу поново, нити је потребно да преузимају никаква документа која су у седишту Коморе у Дечанској 13 саставила неовлашћена лица.

Ти позиви Југослава Тинтора и лица која он предводи, а која тренутно држе просторије седишта АКБ у Дечанској улици, представљају покушај да се Тинтор на силу наметне адвокатима као председник АКБ, иако је добио на изборима мање гласова, на изборној Скупштини којој је пристуствовало мање адвоката, па осим тога што је његов избор нелегалан, он је и нелегитиман.

Међутим, Југослав Тинтор и Виктор Гостиљац, који је изабран за председника АКС на сличан нелегалан и нелегитиман начин, су направили нечасну погодбу са Министарством правде да им државна власт помогне да остану у фотељама у које су на силу и без легитимне подршке адвоката засели, а да они за узврат подрже  предлоге Министарства правде у процесу уставних и законских промена, које ће бити на дугорочну штету по интересе адвокатуре, грађана и државе.

Позивамо адвокате да се не одазивају на њихове позиве и да не учествују у њиховим нечасним работама.

Сви адвокати и адвокатски приправници који нису уписани у именике и нису положили заклетву пред легалним и легитимним органима Коморе, изабраним на изборној Скупштини 10. јуна 2017. године, могу повући своја документа из Дечанске 13, и предати их Комори у просторијама у Ђуре Даничића 4, након чега ће органи и Служба Коморе спровести прописани поступак њиховог уписа у именике.

Такође, у просторијама Коморе у Ђуре Даничића 4 сви адвокати могу добити сва уверења, потврде и друга документа о свом статусу у Комори, продужити важење својих легитимација, заменити старе легитимације новим, и обавити и све друге послове из надлежнoсти јавних овлашћења које врши Адвокатска комора Београда.

Одлуку Управног одбора Адвокатске коморе Беогрда, бр. 1-7-1/2017 од дана 21.11.2017. г, можете погледати у прилогу.

Прилог

photo2

Sledeći Članak > DRŽAVA SVOJE GREŠKE ISPRAVLJA PREKO PRAVOSUDJA
Prethodni Članak > СУНОВРАТ АДВОКАТСКЕ ДОСТОЈНОСТИ
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *