петак, 21. јул, 2017

УЗУРПАТОР ANTE PORTAS

Кад год се потпише као Председник Адвокатске коморе Србије , адв. Драгољуб Ђорђевић изврши кривично дело Лажног представљања које је кажњиво по члану 329 Кривичног законика.

Тако колега адв. Драгољуб Ђорђевић и поред правоснажне судске пресуде П.бр.1071/15 од 02.10.2015. године којом је поништен његов избор за Председника АКС са изборне скупштине од 11.02.2012.године и привремене мере која је саставни део те пресуде којом се Ђорђевићу забрањује да врши било коју службену радњу која спада у надлежности председника АКС, и даље у јавности себе представља као председника коморе, па иде чак и тако далеко да се самоиницијативно обраћа Министарству правде и другим државним институцијама у којима он лично пресуђује да је адв. Југослав Тинтор једини легални Председник Адвокатске коморе Београда.

За ту сврху измислио је какo тобоже Адвокатске комора Србије има право надзора над законитошћу рада подручних адвокатских комора.
То што тај његов надзор није прописан Законом о адвокатури или Статутом АКС колеги Ђорђевићу не смета. Он је познат наиме и по томе што право за њега нема никакву улогу.

Какву поруку шаље адвокатура грађанима и јавности када је у питању елементарно поштовање правног поретка ?

dragoljubdjordjevic

Колега Драгољуб Ђорђевић суочен је са судском пресудом која за последицу има да он у историји адвокатуре неће остати забележен као Председник Адвокатске коморе Србије.

Он је од 2012. године лажни председник коморе чији је избор поништен судском одлуком.

Исти је случај и са колегом адв. Југославом Тинтором, изузев што чињеница да је он лажни председник АКБ још увек није постала као у случају Драгољуб Ђорђевића и правосудна истина.

У најновијој тужби/ Привредни суд у Београду П.3592/2017 коју подноси адв.Југослав Тинтор лажно се представљајући као Председник АКБ против тужене Банке „Поштанска Штедионица“ АД Београд, тужилац тужбом тражи да се између осталог, тужена банка обавеже да исплати дугове на име чланског доприноса према Адвокатској комори Србије у износима од око 100.000,00 евра.

1191747_advokatska-komora-beograda-jugoslav-tintor_ls

Предмет је у раду код судије Зековић.

Интересантно је да је та иста судија у предмету по тужби АКБ против Поштанске штедионице ради деблокаде рачуна коју сам ја поднео, донела решење којим се Привредни суд оглашава стварно ненадлежним да суди у овој парници и упућује предмет у надлежност Вишег суда у Београду.

По мишљењу суда, овде се не ради о спору између привредних субјеката.

Исти судија, међутим, у предмету по тужби Тинтора верује да је Привредни суд надлежан па заказује прво рочиште за крај септембра.

Иста ова судија Милојка Зековић добила је по принципу избора природног судије и онај предмет у којем је суд изузео судију Мају Живковић јер је њен супруг, адвокат Ђуро Живковић члан УО АКБ, иако то наравно није тачно.

Не занимају адвокате Ђорђевића и Тинтора плате запослених у стручној служби коморе, не занимају их дугови коморе за елементарне трошкове функционисања коморе за рачуне за струју, телефон, интернет и остале комуналије, господу интересује новац, претпостављамо да се опет отисну на „пут око света“ о трошку београдских адвоката.

Подсетићу адвокате Београда у прилогу овог текста, на финансијске извештаје Адвокатске коморе Србије из којих се види на шта највише воле да троше новац узурпатори функција у Адвокатској комори Србије.

Жалосно је што се о свему овоме пише, што нашом срамотом заокупљамо пажњу медија, уместо да можемо свом својом енергијом да се посветимо најзначајнијим питањима и проблемима адвокатуре. Све је ово већ претпрео мој претходник на месту Председника АКБ, сада покојни адв.Слободан Шошкић.

Са друге стране била су иста лица. Драгољуб Ђорђевић, Југослав Тинтор, Дејан Николић, Зора Добричанин.  Пет година је изгубила адвокатура у тим споровима.

У међувремену , без икаквог отпора од стране адвокатуре усвајани су Закони , као на пример о Јавним бележницима и Јавним извршитељима, усвојен је акциони план Владе Србије по којем је адвокатура уз прећутну сагласност АКС отерана у Поглавље 3 / услуге/ у преговорима о приступању са ЕУ.

Ипак, сада су на другој страни адвокати који су ношени идејама и ентузијазмом. Као што смо почели са брзим преузимањем поседа над службеним просторијама АКБ, тако смо и наставили.

Осујетили смо све њихове покушаје да преко суда подносећи тужбе сами против себе на преваран начин издејствују судске пресуде.

Вршимо јавна овлашћења, а у протекла два дана уписали смо тачно 100 нових колега у редове адвоката и адвокатских приправника. Решавамо и питање исплате плата запосленима. Издали смо преко 2.500 потврда за годишње одморе.

Адвокати Београда знају ко је њихов легални Председник. Само мала група адвоката, којих нема више од 20, покушава на све начине да води свој мали, прљави и приватан рат са адвокатуром Београда.

Наравно да ни у чему неће успети. То им гарантујем.

Председник АКБ
адв.Владимир М. Гајић

ТУЖБУ ПРОЧИТАЈТЕ ОВДЕ

FB_IMG_1498031969665

FB_IMG_1498031982166

image-0-02-05-684a5eb2adbe74b0f034d0006506a232db4fab4de1318ac8c39aeee05c109ded-v

Sledeći Članak > Овако Пошта Србије вара своје грађане
Prethodni Članak > ОБАВЕШТЕЊЕ ИЗ АКБ
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 KOMENTARA

 1. Jovanka каже:

  Situacija nije dobra. Tintor i njegovo drustvo, cini mi se, imaju odredjen zadatak na kome rade ne birajuci sredstva. U pitanju je, naravno, novac i prestiz kao osnova, a nadogradnja, odnosno ko stoji iza ili iznad njih i vuce konce kako bi oni igrali u ovom lutkarskom pozoristu.... to ce se tek videti. Cini mi se da su se advokati ucutali prerano, sad bi morali biti najglasniji i reci NE krpenim lutkama.

  105
 2. Advokat Gordana D. Stojicic каже:

  S obzirom na situaciju i status koji kao advokati danas „uživamo“, jasno je da su gorepomenuti iz teksta postupali po zadatku.
  Kako vidim, ne odustaju da nas satru kao profesiju, te nam je krajnje vreme da se trgnemo i probudimo.

  10