понедељак, 20. новембар, 2017

СУНОВРАТ АДВОКАТСКЕ ДОСТОЈНОСТИ

У Адвокатској комори Војводине за 22.новембар 2017.године заказано је представљање књиге др Душке Франете „ЉУДСКО ДОСТОЈАНСТВО КАО ПРАВНА ВРЕДНОСТ“.

Предстваљање ове књиге одржава се у организацији Академије Адвокатске коморе Србије.
О књизи ће говорити :
-др Миодраг Јовановић, ред,професор Правног факултета Универзитета у Београду,
-др Слободан Бељански, адвокат у Новом Саду,
-др Душка Франета,ауторка књиге и ванред.професор Факултета за правне и пословне студије др Лазар Вркатић, Универзитета Унион.

Учесник овог скупа означен као „др Слободан Бељански“ стављањем испред свог имена академско звање које нема,јер је решењем Правног факултета у Новом Саду бр.329/1 од 07.11 2016 оглашена ништавом одлука Комисије о стицању научног степена доктора правних наука и које решење је потврђено од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и начноистраживачку делатност бр. 142-612- 35/2017-02 од 29.03 2017.године,још једном је неистинито представио себе као доктор иако то засправо није.

Адвокат Слободан Бељански се пуних 16 година неистинито представљао у јавности као доктор, иако је сам знао да то није, јер је ту титулу стекао противно закону.

Као адвокату истом је добро познато да нешто што је незаконито не може да производи законите последице.
За све то време овај адвокат је био у три мандата и председник Адвокатгске коморе Војводине.

Најблаже речено, крајње је лицемерно, да о људском достојаству као правној вредности на Катедри коју организује Акакдемија Адвокатске коморе Војводине у Комори говори човек, по струци адвокат, коме је академска титула доктора оглашена ништавом јер је незаконито стечена.

Какву поруку шаље овај адвокат свим адвокатима као и свима онима који су своју академску титулу стекли на законит начин?

Из његовог понашања једина могућа порука коју он емитује је: Представљајте се онако како највише волите, без обзира ако је то и неистинито и противно закону!

Истрајавање на стављању академске титуле „др“ испред свог имена и презимена, која је оглашена ништавом, само је још једна потврда да је адвокат Слободан Бељански без икаквог
моралног дигнитета и скрупула и да га уопште није брига за углед Адвокатске коморе Војводине већ искључиво за свој лични имиџ, па макар он био и неистинит и са друге стране закона.

Предвиђено је да се о књизи говори у истој оној сали у којој се приправници и адвокати обавезују на поштовање Устава и закона, Закона о адвокатури, и Кодекса професионалне етике адвоката.

Стидим се пред собом, што од момента када је адвокату Слободану Бељанском правоснажно поништено академско звање доктора нисам поднела органима Коморе предлог за његово брисање из именика адвоката Војводине из разлога недостојности.

Последица је несагледива – јер сада о људском достојанству и правној вредности достојанства говори човек који је на незаконит начин стекао академску титулу доктора и на тој незаконитости истрајава, па је сваки његов говор о вредностима људског достојанства заправо говор о незаконитости и неистини. И то све чини у самој Адвокатској комори Војводине!

мр Мирјана Јовановић Томић,адвокат у Новом Саду

Sledeći Članak > ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОМ СЕДИШТУ АКБ
Prethodni Članak > Prijava protiv Tabaković u Tužilaštvu za organizovani kriminal
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *