петак, 25. новембар, 2016

Šoškić odmah da podnese ostavku !

Upravni odbor AKB i Predsednik Šoškić nastavljaju da prave budale od preko 4000 advokata u Beogradu.

Nakon što je na prevaru usvojen novi Statut AKB na septembarskoj skupštini kojim je oduzeto biračko pravo advokatima koji rade sa Ortačkim advokatskim društvima, Ustavni sud Srbije je na sednici od 24.novembra 2016. godine suspendovao primenu odredbe člana 34 Statuta AKB u stavu 2, delu stava 4 i stavu 5 kojim je ograničeno pravo glasa advokatima koji su “ u radnom odnosu u OAD“.

Ovu odluku Ustvanog suda, Upravni odbor danas je iskoristio da bi odložio Izbornu Skupštinu AKB koja je zakazana za 3. decembar 2016.godine tobože motivisan potrebom da se ispoštuje odluka Ustavnog suda i da se omogući onim advokatima kojima je bilo onemogućeno da se kandiduju po slovu Statuta, da to mogu da učine u narednom periodu do dana za koji se Skupština odlaže, odnosno 21.januara 2017.godine kako smo neslužbeno obavešteni.

Za ovu odluku glasalo se sa 7:5 na danasnjoj sednici UO.
Bilo je i još gorih predloga, kao na primer kolege Avlijaša koji je predlagao da se Skupština odloži do konačne odluke Ustavnog suda.

Protiv odlaganja bila su samo tri člana UO, adv.Cvejić i još dva člana za čija imena nisam siguran što im služi na čast.

Dakle, Predsednik Šoškić i ovaj UO postali su svojevrsni izvor prava u Komori. Oni donose na prevaru neustavan Statut, oduzimaju pravo glasa svojim kolegama, da bi sada odložili svoj konačan odlazak posle 6 godina vladanja komorom, koristeći se odlukom Ustavnog suda koja je posledica njihovog marifetluka.

shutterstock_238196794

Treba zapamtiti imena kolega članova UO AKB koji su izglasali ovu odluku danas jer su oni odlučili da nas tretiraju kao budale.

Predsednik Šoškić inovator je mnogih stvari u komori, a jedna od njih je i ova. UDBA i njene naslednice po imenu pod zajedničkim nazivom Služba, uvek su kontrolisale ko će biti vlast u Komori.

Kolega Šoškić uveo je posle tajne policije i Javnu bezbednost. On je uz pomoć Javne bezbednosti preuzeo vlast u komori preuzimajući posed nad sedištem komore i izgleda da ga odande može izneti samo Javna bezbednost.

Hoću ovde da podsetim i na one koji su na septembarskoj Skupštini bili najglasniji da se izglasa Statut sa dikriminatorskim odredbama zbog kojih smo ošamareni odlukom Ustavnog suda.
Među mnogim bukačima iz publike, izdvojili su se za govornicom i sadašnji kandidat za Predsednika AKB kolega Ninić, zatim kolega Ivan Simić i član UO , „doajen “ advokatski, Duja Nedić.

Sad se čude što je Ustavni sud doneo odluku koju je doneo i pitaju, ko je imao takve veze da Ustavni sud ovako brzo odluči o inicijativi nepoznatog broja kolega advokata ?!

Ja sam na septembarskoj Skupštini AKB , odluku da se oduzme pravo glasa našim kolegama nazvao aparthejdom u advokaturi i postavio pitanje dostojnosti advokata koji takvu odluku podržavaju. Ostajem i dalje kod te ocene.

Ustvani sud Srbije , a možemo mi da mislimo o njemu šta god hoćemo, udario je šamar advokaturi Beograda zahvaljujući onima koji su u stanju sve da učine da održe svoj faktički mandat u nedogled.

Odgovornost je ogromna i kod onih koji su to na Skupštini podržali, na onoj sramnoj Skupštini u septembru 2016.godine kada nije bilo dnevnog reda , kada nije dozvoljeno da se glasa o legalno predloženim amadmanima i kada su sa govornice vređane koleginice advokati.

Sačekaćemo i taj 21. januar 2017.godine, ali je važno da advokatura glasa pametno, da ne dobijemo komornike još gore od ovih danas….a ima i gorih, verovali ili ne.

Sledeći Članak > ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ОДЛАГАЊУ ИЗБОРНЕ СКУПШТИНЕ АКБ
Prethodni Članak > BEZ KOMPROMISA ZA ADVOKATURU
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 KOMENTARA

 1. Branislav каже:

  Za sutra u 11 u Decanskoj su zakazali konferen iju za stampu. Treba otici tamo i reci medijima o cemu se zapravo radi. Ta ekipa ne sme vise da prica u ime BG advokata.

  62
 2. Adv. Simic B. Zeljko каже:

  Kolega Gajicu, u svemu napisanom se slazem, ali nije posteno da izostavite iz kruga onih koji su ekstremno podrzali Statut "u nacelu" i bili protiv demokratske rasprave i glasanja oko amandmana i kolegu Dragoslava Ljubicanovica, koji Vam je prijatelj i sa kojim imate posebne odnose. Od svakog kandidata za Predsednika AKB ocekujem jednak i iskren pristup prema svima. Ovako ce neko od kolega pomisliti da ste Vi i Ljubicanovic u nekoj sprezi i da je on mozda na zadatku da kompromituje celu listu kolege Ninica svojim ponasanjem, vredjanjem kolega na viber grupama i drugim radnjama.

  26
  1. Vladimir Gajic каже:

   Kolega Simicu, ako ste zeleli da kritikujete kolegu Ljubicanovica, mogli ste i bez ovih konstatacija o nasem prijateljstvu i posebnim odnosima. Drzim da o tome nista ne znate i da pokusavate da i mene uvucete u Vas licni sukob. Najzad, Vi na neki nacin podmecete kolegama okupljenim oko predsednickog kandidata Ninica da je Ljubicanovic moj " dron" u njihovim redovima. Nije to korektno kolega Simicu. Nego Vi to lepo sa njim raspravite.

   51
   1. Adv. Željko Simić каже:

    Kolega Gajicu, svako ko prati sve sto se dasava duze od mesec-dva izvesce svoj sopstveni i ispravan zakljucak. Ja samo smatram da nije korektno da nekoga (bilo koga) izostavite iz osvrta, ako ste vec resili da sve ucesnike taksativno pobrojite. Kao sto vec znate, broj negativnih lajkova me nikada nije i nece spreciti da kazem sta mislim, a nista ja ne podmecem nego na viber grupama se dobija takav utisak. Jedino sto ja uvek javno kazem sta mislim, pa se trudim da takvo ponasanje iniciram i kod drugih. Dakle, upravo sam za to da svi pokazemo pravo lice, prestanemo sa zakulisnim radnjama i ako vec "nabrajamo kolege" oko necega, da nabrojimo sve bez "selekcije" koju Vi obaviste. Nisam mazohista da pisem na "neprijateljskoj teritoriji", ali sam vrlo pravdoljubiv i smeta mi kada vidim navedene pojave. Sa kolegom Ljubicanovicem nemam sta da polemisem, te se desi samo da odgovorim tu i tamo na njegovo agresivno ponasanje (uglavnom na viber grupama). Postojanje ovog sajta jako cenim i zato ga i koristim, pa mi ne smetaju ni negativni "glasovi" i vaznije mi je "pravo i iskreno zboriti", nego da li ce mi to oduzeti neki glas. Svi mi imamo razlicite prioritete ... Moji se znaju.

    35