петак, 10. јун, 2016

Savamala, kolaps pravne države

Čitaoci ovog Portala se verovatno sećaju da smo još pre nego što je usvojen Lex specialis u Skupštini Srbije 2015 godine , nas petnaestak iz Pokreta za Bolju advokaturu pokušali da utičemo na Skupštinu, Premijera i Predsednika Republike da se taj neustavni zakon ne predloži, ne izglasa ili da Predsednik ne potpiše ukaz o proglašenju.

Naravno, nijedna od državnih instituacija nas nije udostojila bilo kakvog odgovora, Zakon je usvojen, a deo teritorije Grada Beograda postao je eksteritorijalna prćija arapskih investitora i njihovih partnera iz samog vrha vlasti.

Događaj iz Savamale iz izborne noći ove godine samo je refleksija potpune devastacije pravne države od strane najviših organa državne vlasti. Na čelu tog poduhvata, jasno je kao dan, stoji lično Premijer Srbije Aleksandar Vučić.

fantomka

Tom utisku posebno doprinose njegove izjave, da je sve trebalo raditi danju, da su trebali i njega da zovu jer bi „vozio bager“, da su vlasnici objekata iz Hercegovačke kriminalci i lopovi, i tako dalje, sve u stilu jednog pravog vođe , ali ne države Srbije, nego pre bi se reklo, obične bande.

Sada kada je izgleda, kako bi se kontrolisala politička šteta odlučeno da gradonačelnik Siniša Mali preuzme odgovornost, baš kao i u slučaju Ministra odbrane Gašića, idu najpre hvalospevi o najboljem gradonačelniku u istoriji Beograda, koji će nažalost biti „smenjen“ pod pritiskom stranih sila i domaćih izdajnika koji ništa drugo ne rade nego smišljaju kako da nanesu štetu premijeru Srbije i ometu ga u nevidjenim uspesima koji obeležavaju njegovu istorijsku vladavinu Srbijom.

Opet ćemo biti svedoci da Srbija nema institucije, odnosno da su one svakim danom u sve gorem i gorem stanju.

Nadam se da je onih koji su u zabludi svakim danom sve manje kada je u pitanju budućnost Srbije ? Fasizacija društva dobija svoju čeličnu konstrukciju. Savamala je paradigma društvenog stanja u kojem institucije više ne postoje.

Sledeći Članak > Da se ne zaboravi
Prethodni Članak > KO ЋЕ БИРАТИ НОВОГ ЧЛАНА ДВТ ИЗ РЕДА АДВОКАТА?
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 KOMENTARA

 1. Milan M. каже:

  Pa ne bih rekao g.Gajicu da ih je sve manje ovih sto su u zabludi...bice da je sve manje nas koji nismo u zabludi ali opet nikako da nesto i preduzmemo...

  42
  1. Vladimir Dragaš каже:

   Za one koji se pitaju sta uraditi:
   https://www.facebook.com/events/244840385896489/

   za početak....

   40
  2. vladimir m.gajic advokat каже:

   Slazem se Milane, ja sam rekao zato " nadam se"..U prilog svemu tome bilo bi dobro da znamo i Vase prezime.

   101
   1. Milan Milijanovic каже:

    Naravno gospodine Gajiccu...ovo je bila brzopoztezna verzija ispisivanja komentara...moje prezime je Milijanovic i nemam najmanji razlog da ga krijem iako sam u jednom postupku pred Posebnim odeljenjem okrivljeni...

    20
 2. Симо С. Стокић, дипл. правник каже:

  Поштоване колеге,

  после ових дешавања све смо сазнали и научили. Доста је било читања и писања. На реду је цртање. Време је да Политика излази само у стрипу и да главни уредник буде Душан Петричић.

  71
 3. Vladimir Galjak каже:

  Kolega Gajicu dokle više s tim antireformskim tekstovima zavrsicete u informeru

  110
 4. SLAVEN KOVAČEVIĆ каже:

  Izgleda da je A.V. shvatio da se upropastio tim priznanjem o "najvišim dužnosnicima grada Beograda" i da je samo igrom slučaja on ostao izvan te "akcije", pa kreće kontraspin.
  Evo, Blic "istražuje":
  "Misterija ko je sve učestvovao i kako u rušenju Savamale u noći između 24. i 25. aprila počinje polako da se rasvetljava. Kako “Blic” saznaje, ova akcija isplanirana je doslovce naprasno. Reč je o svega nekoliko sati pre nego što je u Savamalu poslat bager, praćen ekipom sa fantomkama kao „logističkom podrškom“. Ideja da se sruše sporni objekti, a da se ne sačeka odluka sudskih organa o rušenju, potekla je bukvalno sa kafanskog stola. Bahata akcija nanela je mnogo štete institucijama Srbije i bacila senku na način njihovog funkcionisanja."

  A od jutros na TV Pink čitaju autorski tekst bivšeg premijera Vučića, navodno objavljen u nekim tabloidima; biće da ga je napisao pred zoru i direktno dao u štampu, obzirom da ga nema nigde u elektronskim izdanjima novina.

  Umesto da je relaksira, on zaoštrava situaciju. Ne znam da li je procenio da je opet dovoljno snažan, a zemlja dovoljno razvaljena za to, ili su u pitanju potezi očajnika, ali se bojim da će nam ovako prizvati neku nesreću.

  91
  1. SLAVEN KOVAČEVIĆ каже:

   "Primećuju, s pravom, da ja novinare viđam isključivo na konferencijama za štampu, na kojim se držim samo jednog pravila – mogu da me pitaju šta god hoće i ja mogu da im kažem šta god hoću, to jest istinu, sve gledajući ih u oči."

   Frojd je verovao u raskrinkavajuću moć lapsusa.

   110
   1. vladimir m.gajic advokat каже:

    Tacno ste to primetili kolega Kovacevicu. Medjutim, sada je nastao i diplomatski problem. Informer je krenuo sa otvorenim klevetanjem ambasadora. S druge strane oni znaju ko je pravi urednik tog tabloida. Po tim diplomatskim krugovima sve se objasnjava utiskom da premijer vodi drzavu kao vodja navijaca. Brana je pocela da pusta vodu...

    71
   2. vladimir m.gajic advokat каже:

    Ispravka.."toaletoida"..

    71
    1. SLAVEN KOVAČEVIĆ каже:

     🙂

     20
 5. адвокат Драгослав Љубичановић каже:

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=129351867486301&id=106398126448342

  19