петак, 3. фебруар, 2017

Сад је стварно доста !

Председник АКБ г.Слободан Шошкић прешао је јуче све границе.
Он је,  видевши да је већина чланова Управног одбора одлучила да се иде на изборну Скупштину АКБ и након што је јуче Изборна комисија почела са радом и доношењем одлука које су у функцији одржавања изборне Скупштине, данас урадио следеће :

– Дао је слободан дан административној Служби АКБ
– Одузео је све кључеве од канцеларија у Комори
– Однео је печат АКБ и деловодни Именик коморе

На тај начин Шошкић је  одузимањем службене документације и печата коморе онемогућио да Изборна Комисија на својој данас заказаној седници утврди и објави Јединствени бирачки списак и прогласи листе кандидата за органе коморе.

На основу напред наведеног деловања, Адвокатcкa комора Београда од данас фактички више не ради.
Неколико адвоката  који су свратили у комору да овере службене легитимације је враћено са улазних врата .

Након што је  пет година АКБ услед неизвршавања својих обавеза радила без Статута, и након што смо у 2017.години ушли у 7. годину трајања мандата Председника Шошкића у мандату који је ограничен на 4 године, након што је три пута одложена заказана изборна Скупштина АКБ коју је још у септембру 2016.године заказала Скупштина коморе, Председник Шошкић се усудио да путем чисте самовоље онемогући рад Адвокатске коморе. На овај начин, он АКБ доводи у опасност да јој надлежно Миниcтарство правде на основу права надзора  уведе привремене  мере у делу који се односи на вршење јавних овлашћења које има комора.

Како би се коначно спречило незаконито поступање Председника Шошкића којем је мандат по свим  критеријумима истекао и спречило наступање штете по адвокате Београда која може бити ненадокнадива, предлажем члановима УО АКБ следеће :

1. Да закажу хитну седницу УО. / По Статуту 4 члана УО могу заказати седницу/
2. Да донесу одлуке које се односе на прављење новог печата и оглашавањем неважећег овог постојећег којег је Шошкић неовлашћено однео из коморе, да промене браве у канцеларијама коморе и да до даљег забране Шошкићу улазак у службене просторије коморе.
3. Да против Шошкића поднесу пријаву дисциплинском тужиоцу, а за случај да заменици тужиоца не поступају по хитном поступку, да УО размотри разлоге за подношење кривичне пријаве због Злоупотребе службеног положаја од стране Председника Шошкића.

Понашање Председника Шошкића  директна је последица наше неодлучности и сталног инсистирања да се проблеми решавају путем споразума. То је очигледно био погрешан приступ.

„На љуту рану, љута трава“... као што саветује народна пословица.

Ако чланови УО нису спремни да предузму оштре мере против оваквог безакоња , онда им непреостаје ништа друго него да се и сами повуку давањем оставке.

 

stop

Sledeći Članak > ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА У ВЕЗИ ИЗБОРА У АКБ
Prethodni Članak > ПРАВО ИЗВИРЕ ИЗ НОРМЕ, А ПРАВДА ИЗ ГЛАВЕ
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 KOMENTARA

  1. slavica radoičić каже:

    Sramno i bezobzirno ponašanje Šoškića, kome je očigledno odzvonilo u advokaturi.Očigledno se zaigrao.Čovek ne samo da je obrukao profesiju nego i svoju daleko čuvenu "advokatsku porodičnu tradiciju".Ima po čemu da bude upamćen.
    Bravo za kolegu Gajića ...samo napred...

    20