среда, 24. мај, 2017

Решетка у комори – Тинтор/рето/

Од јуче 23.маја 2017.године, самозвани „Председник „ адвокат Југослав Тинтор променио је браву и ставио гвоздену решетку на вратима свечане сале у адвокатској комори.

У простор свечане сале ушао је неометанo јер се ради о простору који је у власништву Адвокатске коморе Србије на којем посед имају ради одржавања састанака управног одбора и АКС и АКБ.
Пpoмену браве и уградњу гвоздене решетке том приликом омогућила је патрола полиције са Старог града која је себи дала за право да арбитрира у овом класичном примеру сметања поседа.

Паралелно, самозвани „председник“ адв.Тинтор покушава да преузме контролу над банковним рачунима коморе као и да насилним путем преузме службене просторије Адвокатске коморе Београда.
Овде морам да подсетим да је овај исти колега, 2012.године такође био један од организатора паралелне скупштине која је изабрала нелегалне органе коморе и путем насиља преузела просторије АКБ.

Заједно са адв.Тинтором тада су изабрани у УО и сада поражени кандидати за „председника“ са Скупштине од 13.маја 2017. године адв.Зора Добричанин, адв.Горан Нинић и адв.Мира Мосуровић. То нам је донело године судских поступака, поништаја , смена и продужетак мандата садашњег Председника и УО.

Резултат слика за tintoretto

Последњих дана сведоци смо најружнијих сцена које се преносе преко електронских и штампаних медија. Јавност се згражава над својеврсним ријалити емисијама које изазива адв.Тинтор у једној могло би се рећи незајажљивој жељи да преузме власт у адвокатској комори. Логистичку подршку пружа му бивши Председник АКС адв.Драгољуб Ђорђевић.

Не улазећи сада овде у расправу о легитимности изборне Скупштине од 13.маја 2017.године, желим да поставим пре свега једно обично питање на које не налазим одговор.

Који су то мотиви да организатори скупштине од 13.маја нису могли да се стрпе и сачекају мање од 30 дана до заказане изборне скупштине 10.јуна 2017. године ?

Који су то мотиви да се инсистира на организовању паралелне скупштине упркос потреби да се адвокати на изборима нађу сви у једном дану и на једном месту како би се учинио први корак ка превазилажењу кризе?

Ко има интерес да оволико распали ватру и да адвокате који су са свих страна притиснути законским предлозима којима ће се одредити будућност професије доведе у овакву позицију у јавности, да потпуно деградира наш углед и достојанство и да нас доведе у ситуацију да не можемо ни сами себи да помогнемо ?

 

Резултат слика за jail bars

Без обзира како ће се све завршити, колега Тинтор остаће нажалост запамћен као човек који је у најтежим тренуцима за будућност адвокатуре, стављајући решетке на врата коморе, на један симболичан начин одредио можда лошу судбину адвокатске професије у Србији дајући допринос за једну слику која подсећа на затвор, уместо на слободу и правду као вековне симболе адвокатуре.

Нека му то служи на част !

Да ли ћемо му то дозволити или ћемо рећи NO PASARAN ? !

Sledeći Članak > OSUĐUJEMO NASILJE!
Prethodni Članak > ИЗА КУЛИСА
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 KOMENTARA

 1. adv. Cetkovic каже:

  Tintor bi zbog toga sto radi trebao da bude upucen na posmatranje. On je izuzetan egzemplar karijeriste ,a takvi su gde god su bili pojava doneli nesrecu u sferi zivota u kokoj su delali. Ne moze se smatrati normalnim i casnim neko ko zarad sopstvenih ambicija razbija jednu bozansku profesiju. Nazalost, i on je produkt vremena i prostora i ljudi sa kojima zivimo.

  296
  1. Jovanka каже:

   Tintorov odgovor na pitanje novinarke zasto nije sacekao 10.jun, je odgovor bez argumenta. On je odgovorio - nisam bio siguran da ce se 10.juna skupstina odrzati.
   Zato sto ON nije bio siguran, stavio je resetke i promenio bravu. Kolega Cetkovic je potpuno u pravu.

   21