петак, 15. децембар, 2017

Razgledanje spisa u Trećem osnovnom sudu u Beogradu

 stack-of-papers-paperback-backup-640x353

Poštovane kolege,

Nije mi poznato koliko ste upoznati sa radnim vremenom Trećeg osnovnog suda u Beogradu, u pogledu rada kancelarije za razgledanje spisa predmeta, te svima za informaciju, slika govori više od reči.

Kancelarija broj 10 u Prizemlju zgrade Trećeg osnovnog suda u Beogradu radi na način da dozvoljava ulazak jedne stranke kojoj se dozvoljava da u roku od 30 minuta razgleda spise predmeta, a svi ostali (ako ste 4, 5 ili 7 po redu), pa…sami izračunajte koliko ćete stajati ispred vrata te iste kancelarije i čekati. Drugim rečima, ako je advokatu (ili advokatskom pripravniku) neophodno da razgleda spise sudskog predmeta, neka slobodno planira jedan ceo dan na hodniku, bar što se Trećeg osnovnog suda tiče.

Da li je ovo jedino i najbolje rešenje koje se nudi advokatima i advokatskim pripravnicima?

Da li postoji mogućnost da se advokatima obezbedi prostor u kom mogu da obave uvid u spise predmeta, nezavisno od ostalih stranaka i trećih lica, na efikasniji i brži način, osim postojećeg?

Advokat Gordana D. Stojičić

IMG_20171215_085411 IMG_20171215_085422

Sledeći Članak > Саопштење за јавност Управног одбора Адвокатске коморе Београда
Prethodni Članak > Lažni "privatni izvršitelj" Ivan Azdeljković i Adria doo
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *