понедељак, 31. јул, 2017

Radno vreme Prekršajnog suda u Beogradu za advokate

Poštovane koleginice i kolege,

Da smo na margini pravnog poretka, još samo jedan detalj: ako niste znali, radno vreme Prekršajnog suda u Beogradu (u ul. Ustaničkoj) za advokate je samo četvrtkom samo od 10,00 do 14,00 sati, uz obavezu pauzu od 10,30 do 11,00 sati.

Inače, van tog definisanog vremena, Prekršajni sud u Beogradu nije dužan da daje obaveštenja advokatima o prekršajnim predmetima. Dakle, svakim drugim radnim danom u svako drugo radno vreme zavisimo od dobre volje radnika na šalteru.

Obaveštenje je okačeno na ulaz u zgradu, na šalteru informacija i na ulazu u pisarnice.

Da li je ovo ograničenje na korist advokata, kako nam olakšava i ubrzava posao i da li za ovo obaveštenje Prekršajni sud u Beogradu ima bilo kakav dogovor sa Advokatskom komorom Beograda ili Advokatskom komorom Srbije?

Unapred hvala na odgovoru i kolegijalni pozdrav!

Sledeći Članak > РЕШЕЊЕ О ОДБИЈАЊУ захтева за привремену меру, по захтеву тужиље адв. Зоре Добричанин Никодиновић
Prethodni Članak > Rekapitulacija II
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 KOMENTARA

 1. Vladimir Gajic advokat каже:

  Postovana koleginice, naravno da nema dogovora o tome. Provericemo.

  40
 2. Slaven Kovačević каже:

  Ah, ovo me podseti na dobra stara vremena kad je u 4. Opštinskom bio takav neki običaj da sudije stranke (i njihove advokate) primaju četvrtkom od 12 do jedan (recimo). I udesim ja da mi baš u četvrtak zakažu ročište u 1. Opštinskom, da u prestonicu ne potežem samo zbog jedne stvari, i oposlim ja to na vreme, pa zapucam preko Brankovog mosta, al' se popreči neki Jugo i stignem pred kabinet u 13.02 sa sve strankom, lokalnim DOSovcem, a tamo neki džemperko me gleda belo i zatvori mi čovek lepo vrata ispred nosa bez reči, džabe što sam ja počeo da se izvinjavam i pravdam da sam čak iz provincije došao njega da vidim, a ta prokleta dva minuta...
  Danas ne mogu da dobacim ni do stručnog saradnika u izvršnom odeljenju 1. Osnovnog. Onomad mi neki pripravnik odbacio predlog za izvršenje zato što na klauzuli pravnosnažnosti Prekršajnog suda iz Kraljeva malim slovima piše kad je odluka o troškovima postala izvršna, pa dete nije videlo da pročita, a u žaru borbe za zaštitu državnog budžeta od podlog advokata mlada krvca beše uzavrela.

  Slično i ovde kod nas, samo malo opuštenije: u pisarnicu nas puštaju posle 10, poštu preuzimamo isto tako, pa sve do 2. Kome se žuri, nek' ide tamo gde može drugačije...

  40
  1. Advokat Gordana D. Stojicic каже:

   Da, baš hm, "dobra stara vremena", daleko im lepa kuća.
   Znate, u većem broju sudova u Beogradu je manir zaposlenih da se prema strankama (i advokatima) ponašaju kao da ste nenajavljeno došli kod njih kući, a ne u Sud.
   Pre nego što udjete u pisarnicu, bolje da se prekrstite i zamolite Boga za pomoć, jer nikad ne znate šta može da vas snadje s one strane vrata/šaltera.
   ...uz dužno poštovanje zaposlenih koji ozbiljno shvataju svoj posao, a koji su u manjini.

   10