недеља, 5. април, 2015

„PROTEST ADVOKATA“ vs „BOLJA ADVOKATURA“

„Bio sam pre neki dan razočaran, a mogu reći i zgranut informacijom administratora sa sajta „Protest advokata“ da isti neće više funkcionisati zato što nema „finansijskih uslova“.

Ovaj sajt bih nazvao sredstvom rada advokature, koji je u vreme protesta služio za rad na realizaciji protesta, a morao je nastaviti kao sredstvo objedinjavanja rada advokature i razmene informacija i mišljenja svih kolega.

Na kraju protesta sam bio na strani kolega koji su bili ZA prekid protesta, smatrajući da je zamajac protesta dovoljno snažan da nastavi pritisak na vlast po pitanju realizacije dogovorenog, ali očigledno osim par bledih istupa bez rezultata i posledica po „notarsku ekipu“ nije bilo.

Sve nas kao učesnike protesta građani pitaju šta je sa notarskim tarifama, zašto nas vraćaju da prikupljamo dokumentaciju i slično, kada je sve navodno dogovoreno.
Odgovor je da jeste dogovoreno, ali da se ne sprovodi, a ako je neko dogovorio, red bi bio i da se pobrine za sprovođenje dogovorenog!

Ono što je prirodno sledilo i što me nije iznenadilo, to je pojava sajta „Bolja advokatura“, čiji osnivači očigledno imaju „finansijske uslove“ za održavanje sajta.

E sad, mi sa periferije smo iz daljine povremeno čuli grmljavinu koja je dolazila iz Beograda zbog sukoba AKB i AKS, ali se nismo mešali, smatrajući da je to daleko od nas i da nema veze sa nama.

Međutim, sada kada smo videli da je jedinstveni nastup jedino moguć, a jedinstvu na najbrži i najjednostavniji način u mnogome doprinosi i SAJT ADVOKATA, isti se gasi, a njegovo mesto zauzima novi koji sebe naziva „Bolja advokatura“ , moramo se zapitati koji je razlog ukidati nešto što valja.

„Bolja advokatura“ ovako kako je zamišljena otvara nova vrata u informisanju i razmeni mišljenja, upravo u skladu sa komentarima kolega na sajtu „protest advokata“, koji su molili da se ovaj sajt održi i posle protesta, upravo zato što nam je ovako nešto neophodno.

Kada sam gore spomenuo grmljavinu, razlog je što ne bih želeo da , nadam se, dobra namera sajta „Bolja advokatura“ ne bude zloupotrebljena i pretvorena u prostor za sukob, već prostor na kome će pre svega advokati imati informacije šta se dešava u svim komorama, jedni drugima pomagati savetima i iskustvom, a s druge strane građani imati uvid u rad advokature i potvrdu da smo na njihovoj strani. “

Preuzeto sa sajte kolege Boška Arsenijevića LINK KA SAJTU

Sledeći Članak > UKINUT ČLAN 32 USTAVA - JOŠ JEDNA BESKONAČNA PETLJA SRPSKOG PRAVOSUĐA
Prethodni Članak > IZ PRAKSE UPRAVNIH ORGANA I UPRAVNOG SUDA
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *