недеља, 24. септембар, 2017

„Правна држава“ на делу у адвокатури

Поштоване колегинице и колеге,

у прилогу можете погледати отворено писмо председника Адвокатске коморе Београда Владимира Гајића адвокатима Београда.

Прилог

1841749

Преузето са сајта АКБ ( akb.rs )

 

Sledeći Članak > NELEGITIMNA POLITIZACIJA ADVOKATURE
Prethodni Članak > Nastavlja se progon političkih neistomišljenika
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 KOMENTARA

 1. Helena каже:

  Izgubili ste kompas kolega Gajicu.

  1029
 2. Rodoljub Urošević advokat каже:

  Poštovani kolega Gajiću,
  Smatram da treba što pre sazvati Skupštinu komore, jer je postupanjem Tintora i grupe, pogažena volja nas advokata koji smo bili na Izbornoj skupštini komore održanoj 10.06.2017. a to je volja većine advokata Beograda. Otimanje prostorija komore, računa, sajta, je izvršeno uz pomoć izvršne vlasti, jer im Vladimire Gajiću, i advokati koji hoće slobodu advokature ne odgovaraju i nisu izdali interese advokata prilikom protesta. Sam Tintor je se nesvesno ofirao u svojoj izjavi datoj medijima da Vladimir Gajić pomoću profesije želi da ispuni političke ambicije. Prevedeno znači buni se i protivi se režimu Aleksandra Vučića a šta treba da bude pasivan kao Tintor i njegovo društvo. Ako advokati sada izgube bitku ugasili smo za duže vreme. Vi gospodine Gajiću i Bolja advokatura su jedina nada srpske advokatura za očuvanja slobodne profesije. Nelegalan izbor Viktora Gostiljca je vraćanje u 90-te, inače advokata Slobodana Miloševića. Na kraju ne smemo dozvoliti najteži poraz advokature koji su nam spremili, valjda smo mi advokati sposobni da se izborimo sa zlom koje se valja Srbijom.

  287
  1. Mirjana Z. Knezevic, adv. каже:

   BRAVO KOLEGA UROŠEVIĆU, REKLI STE SVE, REČ JE O POZADINI DOGAĐAJA POLITIČKOG UTICAJA NA ADVOKATURU U CILJU NJENOG DALJEG SLABLJENJA I DEGRADACIJE, ČEMU SE SUPROTSTAVLJA KOLEGA GAJIĆ, SADA JEDINO SVETLO U MRAKU OVE NAŠE MORALNE BEDE I NEMOĆI.

   GAJIĆ NIJE IZGUBIO KOMPAS, HELENA...NIPOŠTO! ČASTAN JE I MORALAN ČOVEK, ZATO PODRŠKA NJEMU I OSTALIMA UZ NJEGA I NAS...

   206
 3. Snezana Milosevic каже:

  Sramota!!! Kolega Gajicu, jedan od glavnih razloga zasto imate moju podrsku jeste taj sto niste pripadnik vladajuce partije koja konstantno radi na degradaciji ovog naroda. Svoj stav o advokatima su jasno pokazali vise puta tokom protesta kada je stotine nas intelektualaca stajalo ispred vrata Vlade RS a niko od njenih clanova nas nije udostojio
  da se pojavi pred nama. Tada su shvatili koliko smo jaki i odlucili da nas uniste. Nemojmo im to dozvoliti. Borite se hrabro. Imate nasu podrsku. Ako treba opet na ulicu da izadjemo, samo kazite!

  287
 4. Симо С. Стокић, дипл. правник каже:

  Поштоване колеге адвокати Београда,

  када ћемо једном да се научимо демократији и да схватимо да власт у АКБ и АКС могу и морају да врше само лица која су изабрана у складу са правилима АКБ и АКС. Ми никада као правници не можемо да се опредељујемо за личности, већ за право, процедуру, демократију. Из авиона се види да је господин Југослав Тинтор "изабран" нелегално, противно статуту АКС, а такође и садашњи председник АКС, господин Гостиљац. Понављам, драге колеге у праву мора да владају задата правила а не личности и опредељења било кога, почев од Владимира Гајића, па до Александра Вучића. ОВО ОВАКВО ИСКОНСКО, PAR EXELANCE, НАСИЉЕ мора под ХИТНО да се СТОРНИРА и поврати правни поредак у оквиру СТАТУТА АКБ и АКС, што пре ПРИВРЕМЕНИМ МЕРАМА које треба тражити преко надлежних судова. Ово толико боде очи да мене као правника, који нема никакав интерес ни за једну од ових "струја", да је заиста УРГЕНТНО потребно, не згог колеге Гајића, већ због ПРАВА, свим средствима тражити УСПОСТАВУ ПРАВНОГ ПОРЕТКА У КОМОРАМА БЕОГРАДА И СРБИЈЕ. ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА СРАМОТА ЗА АДВОКАТУРУ И НА ДЕЛУ ЈЕ ЧИСТА АНАРХИЈА.

  Господину Владимиру Гајићу, као легално изабраном председнику пуна подршка и сигурно ће успети пред судом. Колеге адвокати морате се ПРОБУДИТИ, не због Гајића, већ због Ваше професије.

  Симо С. Стокић, дипл. правник

  269
 5. Jovanka каже:

  Silom se sve postize! Pitanje je samo jedno - da li cemo uspeti to da sprecimo. Jugoslav Tintor ide sve dalje uz podrsku vlasti. Odakle mu ta podrska? Sta je uradio da bi je imao? Ovako ispada da je preko 700 advokata jednostavno zbrisano kao nevazan broj.

  133
 6. Marjana D. Majstorović, adv. каже:

  Duboko sam se uznemirila kada sam prošle nedelje proverom na sajtu AKB ustanovila da je domen preuzet od strane J. Tintora. Razlog za uznemiravanje je u tome što taj čin vidim kao koncentraciju moći grupe ljudi za čije načelne stavove nisam pobornik.
  Bitka koja se vodi od 2010. godine traje i dalje. Nema predaje niti popuštanja. Nepoštovanje prava i zakona nije dobar put, zato treba strpljivo sačekati odluku suda. Političke i izakulisne radnje koje su i uzrok i posledica ovog stanja u advokaturi treba raskrinkavati na svakom koraku, tako što će se o njima pisati jasno. Da se napiše svaki put ko, kada i šta je učinio bez pretpostavki da se to zna. Neki znaju, neki ne. U svakom članku na svakom obaveštenju i obraćanju, treba kratko i jasno pisati ko, kada i šta je učinio i postupio.

  154
 7. Dragiša Čolić каже:

  Podržavam! U pitanju je dalje podržavjenje advokature, započeto uvođenjem javnih izvršitelja i javnih beležnika - zar nije dovoljan dokaz to što imaju državni grb kao sastavni deo firme, sutra će i novi zakon o besplatnoj pravnoj pomoći da uzme deo poslova i pitanje je šta će na kraju ostati od advokature a to bi onda mogao biti kraj advokature kao slobodne profesije. Kolega Gajiću, otvorite listu da se upisujemo.

  80