среда, 20. септембар, 2017

Писмо Председника Адвокатске коморе Београда упућено директорки Пореске управе г-ђи Драгани Марковић

Поштоване колегинице и колеге,

у прилогу можете погледати писмо  Председника Адвокатске коморе Београда упућено директорки Пореске управе г-ђи Драгани Марковић.

 

Допис Председника АКБ Владимира Гајића упућен директорки ПУ г-ђи Драгани Марковић

photo2

Sledeći Članak > Čuvari budžeta II: Kako je sudila Radmila
Prethodni Članak > Председник AKБ Владимир М. Гајић ПОВОДОМ ИЗБОРА У АДВОКАТСКОЈ КОМОРИ СРБИЈЕ од 16.09.2017.године.
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 KOMENTARA

 1. Mirko Radovanović каже:

  Molim predsednika AKB da iznese predlog kako bi se rešila ta situacija sa poreskim rešenjima, bilo na ovom blogu, bilo na ovom sajtu. Ako se setimo 2014. godine, krajem juna, početkom jula meseca te godine, donet je veliki broj poreskih rešenja, pre sveg beogradskim advokatima. Uzimajući u obzir, da smo paušalci, te i činjenicu da se visina paušalnog poreza određuje po opštinama i prosečnoj zaradi u opštini, u to vreme, opštine Surčin i Stari Grad su bile opštine sa najvećom prosečnom zaradom, to su beogradski advokati koji imaju sedište kancelarije na tim opštinama imali najveću visinu poreza. Upravo zbog tih činjenica, čini mi se 07.07.2014. godine, započeo je "štrajk" beogradskih advokata, da bi se istom, tri dana kasnije, odlukom AKS istom priključili advokati iz Srbije, iako su pojedinima, poreska rešenja bila daleko manja nego za prethodni period. Kasnije je došao onaj famozni "štrajk" vezano za javne beležnike.

  Da ne bi smo dolazili u situaciju da ponovo "štrajkujemo", molim predsednika AKB, ako i predsednike ostalih osnovnih komora da javno iznesu predlog rešavanja te situacije i zauzimanja platforme za pregovore.

  Unapred zahvalan

  100
 2. Rodoljub Urošević advokat каже:

  Treba najozbiljnije shvatiti situaciju oko poreskih obaveza advokata. Ako je Poreska uprava počela da sprema rešenja bez zajeničkog sastanka sa komorom najcrnji scenario može da bude sledeći:
  da povećaju poresku osnovicu sa 85% na 120% i uvećanje na tu osnovicu najmanje po 10% za svaku godinu. Zaostala razlika za 2015, 2016 i 2017 godinu će u Beogradu biti jako visoka zbog prosečne zarade što će biti katastrofa za većinu advokata u Beogradu. Zato bi zamolio i druge advokate koji su stručniji u poreskoj problematici od mene, da iznesu svoj stav na ovom sajtu. Možda ja nisam u pravu ali izvršna vlast je još drskija i bezobraznija u odnosu na 2014. godinu( naprimer :protest u Zemunu protiv smene direktora škole koji traje 20 dana). Očekuje nas velika borba, jer je i javno mnenje instruirano protiv advokata.

  100
 3. adv. Dejan Putniković каже:

  Komentare kolega podržavam u potpunosti.

  Međutim, prilog ne mogu da otvorim, a kada uđem na sajt AKB vidim da je preuzet od strane Tintora. Šta se dogodilo?

  70
 4. Adv. Slaven Kovačević каже:

  Šta je sad ovo, sajt AKB je hakovan?

  30
  1. Advokat Jovana каже:

   Nije hakovan sajt nego se Tintor i Gajić bore oko "fotelje", a o advokatima i advokatskoj profesiji niko ni ne razmišlja - samo o svojim džepovima!

   49
   1. Mirko Radovanović каже:

    SVe čestitke na hrabrosti

    04