петак, 2. јун, 2017

Odgovor advokatu Jasmini Milutinovic, predsednici AK Čačka

Резултат слика за jasmina milutinovic advokat

Predsednica AK Čačka, Jasmina Milutinović, preuzeto sa sajta AK Čačak

„Postovana koleginice Milutinovic,

u vezi Vaseg pisma od 29.5.2017.god,zelimo da izrazimo svoje nezadovoljstvo  jer ste istim pismom u kome se obracate i nama, prevazisli prava koja kao predsednik jedne od komora u sastavu AKS imate.
Upozorenja koja cak mogu da se shvate i kao pretnje,koje Vi upucujete predsednicima ostalih komora nisu skladu sa polozajem i mestom koje Vi imate i potpuno su nespojiva sa jednom nezavisnom i samoregulirajucom profesijom kakva je advokatura.

Vi ste samo jedan od predsednika , te kao takvi,kao prvi medju jednakima u svojoj komori  ,a u svemu jednaki sa predsednicima ostalih komora u sastavu AKS,nemate bilo kakvih prava da se obracate ostalim predsednicima na ovakav nacin. Cak sta vise,Vi upozoravate i pretite ostalim predsednicima komora bez bilo kakvog osnova i razloga.

Cinjenica je da se ni jedna od nas nikada nije uplitala u stanje ni u jednoj komori , niti je bilo koga upozoravala na  postupanje u bilo kojoj situaciji , upravo iz razloga koji proisticu iz odredaba Zakona o advokaturi,Statuta AKS i Statuta komora u sastavu AKS.

Jasno je da je Vase ponasanje u svakom smislu neprimereno i isto osudjujemo.
Nacin na koji Vi funkcionisete i  nacin na koji postupate Vasa je licna stvar jer istupate u svoje licno ime.“

Advokati

Brankica Orlovic,predsednik AK Nisa
Gordana Ilic,predsednik AK Pozarevca
Biljana Drazevic, predsednik AK Zajecara

Sledeći Članak > ZAKLJUČAK UO ADVOKATSKE KOMORE KRAGUJEVCA
Prethodni Članak > Конференција за медије Медија центар, Београд 02.06.2017. године
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 KOMENTARA

 1. adv Milan Pavlović каже:

  https://aks.org.rs/aks/wp-content/uploads/2017/06/Dopis-Jasmine-Milutinovi%C4%87.pdf

  22
  1. Slaven Kovacevic каже:

   "Za mene lično predsednik AKB je advokat..."

   Hej, pa ovo je odlično. Svako od nas može da ima svog "ličnog" predsednika AKB. S tim što je moj lični predsednik najmanje tri puta jači od Jasmininog ličnog predsednika. Ipak je taj Čačak u odnosu na Kragujevac samo obično... 🙂

   20
   1. adv. Cetkovic каже:

    Postovani kolega vi ste sasvim u pravu ali je neoprostivo da do sada niste okoncali taj tezak zadatak izbora vaseg licnog predsednika. Time dajete los primer svima nama koji kao i vi hocemo da biramo svoje predsednike. Pozdrav i postovanje vasem duhu

    00