петак, 9. јун, 2017

NOVO „RUKOVODSTVO“ – STARE BLAMAŽE

„Rukovodstvo“ AKB, izabrano na nelegalnoj izbornoj Skupštini 13. maja 2017. godine, ne gubi vreme. Već pljušte tužbe koje brukaju i advokate i advokatske komore.

To je stari, oprobani recept sludjivanja i zaludjivanja, koja smo trpeli od 2010. godine, kada je započeo taj „rat“ izmedju „ovih“ i „onih“, pa sve do protesta 2014. godine, kada smo se ponadali da je sve to prošlost. Ali, evo nije.

Advokatska komora Beograda (sa kojom se novo “rukovodstvo“ već poistovetilo, kao što su vazda činila i stara) je tužila jednog člana odlazećeg Upravnog odbora AKB (nije jasno da li samo njega, niti zašto baš njega, odnosno samo njega, ako je samo njega…), sa zahtevom da ga sud obaveže da se iseli iz prostorija komore, i da komori preda pokretne stvari, kao što su personalna dosijea advokata i elektronske baze podataka…

Sud je predlog Komore za odredjivanje privremene mere, kojim se traži to isto, odbio.

 

Image result for shame

Ali, da ne prepričavamo rešenje Suda kojim se odbija predlog AKB da se odredi privremena mera, možete ga pročitati ovde.

Samo masovan dolazak advokata na izbornu Skupštinu Advokatske komore Beograda, sutra, 10. juna u 11,00 sati, u Sava Centru, može da prekine novi krug nepodnošljive blamaže advokature.

Mnoge kolege kažu da im je muka od svega, pa bi zato radije da ostanu kod kuće. Uz sve razumevanje za mučnine, ako tako postupimo, mučnina će biti sve veća…

Samo učešćem u aktivnostima u Komori, pa i u izborima, možemo popraviti stvari.

Ako pokušamo, pa ne uspemo, barem smo pokušali. Ako ne pokušamo, mučnina će sasvim izvesno ostati. A onda, kao što smo izbačeni, uvodjenjem notarijata, iz jednog segmenta posla, iznenadiće nas kada izgubimo neki drugi…

Sledeći Članak > Velika pobeda BOLJE ADVOKATURE
Prethodni Članak > ИЗБОРНА СКУПШТИНА АКС ИЛИ СКУП АДВОКАТА?
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 KOMENTARA

 1. Vesna V.Dimitrijević, adv. каже:

  Poštovani kolega Todoroviću,

  upravo kako ste i rekli. Svi su tu, ali kada treba da ulože i malo napora, nema ih nigde. Lako je kritikovati one koji rade.
  Najlakše je sa visine posmaatrati one koji bar nešto rade i pokušavaju da se već jednom ova naša profesija uvede u legalne tokove. Da su se bar malo pokrenuli, potrošili malo vremena da pročitaju presude i razgovaraju sa kolegama na "jednoj" i "drugoj" strani imali bi BAR SVOJ STAV.

  NEČINJENJE je nekada kažnjivo....npr. ne pomoći starom i bolesnom, ne sprečiti izvrš.kd i sl......

  Oni koji ovih dana ne čine ništa, isti su po meni kao i oni koji nam, mislim našoj profesiji čine nažao.

  Dakle, moj stav je : Izađimo u najvećem mogućem broju svi i oni i ovi, na legalne izbore 10 og juna, u SC u 11 h, da stavimo tačku na ovu sramotu !

  90