четвртак, 12. октобар, 2017

Nadripisarstvo

Poštovane kolege, u prilogu možete pogledati obaveštenje Tržišne inspekcije povodom moje prijave nadripisarstva i neovlašćenog obavljanja delatnosti.

Napominjem da je u toku i krivična istraga kod Osnovnog javnog tužilaštva u Lebanu po istoj prijavi.

adv. Jelena Dojčinović 

obaveštenje 1 obaveštenje 2
Sledeći Članak > ОБАВЕШТЕЊЕ О ТУЖБИ ПОДНЕТОЈ ПРОТИВ АКС
Prethodni Članak > ČEMU SLUŽE STRANE INVESTICIJE U SRBIJI?
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 KOMENTARA

 1. Koleginice draga, poštovane kolege, a šta ćemo sa gomilom onih koji nemaju registrovanu radnju a koji nadripisarišu?
  Konkretno u Kruševcu ima njih nekoliko. Medju njima je i izvesni Milić Dejan. Čovek koji je tri puta, barem do sada oglašavan, krivim za krivično delo prevare. Taj isti se drznuo da protiv mene, mojoj komori podnese disciplinsku prijavu, jer ga ja tobože ugrožavam i navodno pričam po gradu kako je on prevarant. Isti je podneo i krivičnu prijavu protiv mene zbog toga. Naravno da su organi komore i države odbacili te prijave kao neosnovane, zbog prezentovanih dokaza.
  Šta da radimo sa njima?
  Do ovoga je došlo jer je u našoj krovnoj organizaciji došlo do velike borbe oko pozicija, pa su ti isti predstavnici zaspali na mnoge zakonske promene u skorijoj prošlosti, pa je tako iz KZ RS izbačeno krivično delo nadripisarstva.
  ZATO NA KOLENIMA MOLIM SVE ONE KOLEGE I KOLEGINICE, NE INTERESUJE ME DA LI SU IZ AKS ILI AKB, DA ZABORAVE NA PRAVNOSNAŽNE, NEPRAVNOSNAŽNE PRESUDE I REŠENJA, DA PRESTANU DA UPIRU PRSTOM NA OVOG ILI ONOG DA JE KRIV ZA OVAKVO STANJE U ADVOKATURI I DA KONAČNO SEDNU ZA STO, REŠE SPOR KOJI SE VUČE VEĆ SKORO 10 GODINA I DA NAPOKON ADVOKATURA KRENE U PRAVCU NAPRETKA I ZAŠITE PRE SVEGA SVOJIH PRAVA I INTERESA A POTOM I INTERESA GRADJANA. JER BEZ ZAŠTITE NAŠIH PRAVA, KAKO MOŽEMO MI DA ZAŠTITIMO PRAVA GRADJANA???

  Adv. Radovanović Mirko

  180
 2. Adv. Jovica Đ. Todorović каже:

  Poštovana kolegenice,

  Izražavam iskreno divljenje prema Vašem postupanju!

  Alal Vam vera!

  Jovica Todorović

  50
 3. adv.Vera Djurović Bojović каже:

  Bravo koleginice,

  to je i hrabrost i čestitost i prava odbrana advokature. Ja se prva stidim što to do sada nikada nisam uradila, kao ni svi ostali advokati u Srbiji, a svakodnevno na svakom koraku decenijama ovo srećemo, imamo sve podatke o mnogima, neki su čak istakli i reklame da pružaju pravnu pomoć i td ( neki dan sam iz kola videla reklamu -i to na tabli, na jednoj pečatorezačkoj radnji tik uz Agenciju za privredne registre u Brankovoj 25) i bila zapanjena drskošću tog lika, da to nadripisarstvo javno reklamira, da ne govorim o stotinama oglasa u novinama, na internetu i td.

  Stotine i stotine radnji i radnjica osnivaju firme, pišu ugovore, molbe i drugo, ko će ga znati šta sve ne, naravno cena njihova je znatno niža nego naša, pa ljudi idu tamo gde je jeftinije, ne brinu o tome da ti likovi nemaju nikakvu odgovornost, a o znanju da i ne pričam. To je isto kao kupovina lekova i drugog "ispod ruke", jeftiniji su, a onda kad se nešto desi, niko nije kriv.

  Ovakvi nam najviše oduzimaju posla, nama koji nismo veeeeliki krivičari, koji imaju najteže kriminalce i koji "ne izbijaju" iz "Specijale".

  Upravo sam odlučila da tog lika prijavim, baš kao i Vi, da vidim kako će ćorava i gluva beogradska tržišna inspekcija da reaguje.

  Još jednom, bravo i srdačan pozdrav.

  110