уторак, 21. фебруар, 2017

Лажа и паралажа Дује Недића

duel2

Па ево и колеге Дује Недића са одговором на мој текст од пре десетак дана.

Већ на почетку, морам то да констатујем, колега Дуја Недић се служи неистинама, да не кажем лажима, а у вези тога како приказује неке чињенице из моје политичке биографије од пре 20 и више година.

Из СПО сам изашао сам, нисам најурен како то пише колега Недић.
Изашао сам добровољно и одмах дао и оставку на место посланика у Савезној Скупштини тадашње СР Југославије што је као чин била реткост и тада и данас.

У Демократској странци сам вољом Председника др.Зорана Ђинђића постављен да водим тадашњи београдски одбор. Дошао сам на то место уместо данас пок.господина Радомира Шапера.

Тај одбор водио сам са потоњим Градоначелником Ненадом Богдановићем, Драганом Копчалићем, Жиком Анђелковићем и другима. То је била 1995.година.
Изабран сам и за члана Главног одбора ДС, мислим да сам био пласиран као седми по броју добијених гласова. Током 1996.године сам напустио и ДС и престао да се бавим политиком.

Током 1996.године,  пок.Ђинђић ми је дао да формирам адвокатски тим који ће бранити Зорана у кривичном поступку пред Окружним судом у Београду.
Отишли смо Зоран и ја заједно код Страхиње Кастратовића, договорили све, и онда у тим ставили још и Шошкића, Ћетковића, Радовановића.

Саоптуженог уредника Дневног Телеграфа бранио је Тапушковић. Била је то тада чувена „Житна афера“. Политичко суђење. Дује Недића се не сећам да је био ту у ДС, можда је био, али за мене неприметан.

Све се зна о тим чињеницама.
За разлику од Дује Недића, ја сам и као Ген.Секретар СПО од 1991-1995 и после кратко као члан ДС био препознатљиви опозициони трибун у борби против диктатуре.

О свему томе, постоје писана сећања, старе новине, судски предмети, живи сведоци.

Дакле ово што је написао Дуја Недић обична је и ноторна лаж. Он и ја смо били очигледно два света, с тим што је ову своју улогу око мог најуривања и краја политичке каријере очигледно или сањао или покушава да је подметне као истину.

Када говори о стању у адвокатури, то су његови ставови и ту је искрен колега Дуја Недић.
Нажалост, његових 7 година мандата у УО све говори.

О тим својим великим постигнућима у животу, а нарочито од када је у пензији, нема ништа против. Свако има право на своје утиске и на своје заблуде.
Остаје све што сам о Дуји Недићи и његовом брату Војкану Недићу рекао.

Већ 30 година они мање-више без прекида воде или битно утичу на вођство београдске адвокатуре. Чини ми се да су резултати више него очигледни. Чини ми се и да је било доста или доста је било…

Опструкција избора у комори , првих после 2010.године, има само један разлог. Тај разлог је да се скупштина не одржи до год постоји опасност да важи опште право гласа. Војкан Недић није сигуран у довољан број адвоката који ће као делегати београдске коморе бити чланови Скупштине АКС.

Зашто ?

Па зато што ће они утицати на одлуку ко ће бити нови Председник АКС, а колега Војкан Недић, брат Дујин се кандидовао.
Он је кандидат ове власти. Не сме да изгуби, све му зависи од тога.

Ето ту је проблем. Ја ћу да се побринем да се то, да опет неко из фамилије Недић води комору – не догоди. Наравно, на фер и демократским изборима где они немају шансе.

Све су њихове победе биле осенчене велом чувене „ћораве кутије“.

Sledeći Članak > Napredan Srbin
Prethodni Članak > Odgovor Duje Nedića Vladimiru Gajiću
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *