недеља, 8. март, 2015

ЈЕДАН ДЕТАЉ ЗА ОСМЕХ ИЗ СРПСКЕ ПРАВНЕ ИСТОРИЈЕ

Недеља је, па је зато то време и за једну лакшу тему. Оне тешке настављамо од сутра.
Нађох један стари правни документ – решење кнеза Милоша. А садржај ће вам, сигуран сам, измамити осмех…

Sledeći Članak > Pravo postaje privilegija bogatih
Prethodni Članak > "ПОРОТА" објављује - ОСНОВАН ПОКРЕТ ЗА БОЉУ АДВОКАТУРУ
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 KOMENTARA

 1. Velisav Medjedović каже:

  Jašta mori....dobra odbrana, i da se i mi ne mešamo u ovu njihovu....:)

  10
 2. advokat Dušan Bratić каже:

  Slatko sam se ismejao kolega Lazareviću. Ali, šta ćemo, tako je bilo, kako je bilo. Treba dobro znati istoriju, a pravnici osobito nacionalnu istoriju države i prava, jer narod koji ne poznaje svoju istoriju, osuđen je na propast. Današnjica se bolje razume i pojave lakše i pravilnije razlučuju, kada se u svom istorijskom razvoju sagledaju. Na žalost, danas je u našem društvu zavladala jedna, rekao bih, "diktatura mladosti". Hoće se sve i to sada i odmah. Neznanje caruje, a neznanje je nasilje. Posebno u pravu. Zato za istoriju niko više i ne mari. I nju će da nam uvezu, samo da nam susedna Hrvatska donira prevod te istorije, kao što nam je u donirala prevode propisa EU koje moramo inplementirati u postupku pridruživanja.

  40
 3. Adv Dušan Marković AKB каже:

  Extra je rešenje. Gde ga nadjoste kolega Lazareviću? I onda kažu kako su advokati ovakvi ili onakvi, a pogledajte koji raritet je advokat pronašao. Svaka čast.

  10