уторак, 9. мај, 2017

IZBORNA SKUPŠTINA AKB JE 10. juna 2017.

Četiri godine članstvo AKB uporno zahteva izbore, a Upravni odbor Komore nalazeći neosnovane razloge prolongira zakazivanje izborne Skupštine.

Jedno nasilje i negacija prava, ignorisanje pravom propisanih postupaka, nadležnosti i delokruga, uzrokovalo je drugo isto takvo delovanje. Deo članstva AKB održao je vanrednu Skupštinu 8. aprila 2017. godine, i tom prilikom, uprkos činjenici da je Upravni odbor već zakazao izbornu Skuptšinu za 10. juni, zakazao drugu izbornu Skupštinu za raniji termin, 13. maj.

Kada je Upravni odbor AKB sazvao izbornu Skupštinu, ispunjen je i osnovni zahtev iz inicijative advokata. Sazivanje još jedne izborne Skupštine, u drugom terminu uzrokuje nove podele, sukobe i sporenja! Svaki rezultat sa tako organizovane i održane izborne Skupštine otvara put da se izborna volja beogradskih advokata kroji izvan advokature. Arbitriranje o odnosima u advokaturi koje dolazi izvan, poraz je advokature!

Nazalost, danas smo svedoci da gotovo isti akteri koji su organizovali paralelnu skupstinu 2010. godine to cine i danas. Svedoci smo posledica te nerazumne odluke koja nam je u proteklih sedam godina donela parnice da bi Sud odredjivao ko su zakoniti predstavnici advokature u AKB i u AKS. Ponovo se stari vrh AKS umešao u izborni postupak u AKB. Ponovo se stvaraju uslovi za sukobe na relaciji AKB – AKS.

Резултат слика за glasanje advokatska komora

Jedini način da se izbegne ponavljanje dogadjaja, zbog kojih smo se svi stideli, jeste da se advokati Beograda drže prava, i Statutom AKB propisanih postupaka i nadležnosti. I pored toga što je Upravni odbor AKB u proteklom periodu pokazao ignorisanje članstva Komore, članstvo treba da pristupi na izbornu Skupštinu 10. juna 2017. godine koju je zakazo Upravni odbor, jer samo je on po važećem Statutu AKB nadležan za sazivanje i zakazivanje izborne Skupštine.

Samo na izbornoj Skupštini koju je sazvao organ koji je nadležan za njeno sazivanje, može se izabrati legalno rukovodsvo. Tako će advokati Beograda pokazati rešenost da im se greške iz prošlosti ne ponove. Normalizacija stanja u Advokatskoj komori Beograda može započeti samo na jednoj izbornoj Skupštini, na jednom mestu na kome će se naći svi kandidati, i svi advokati koji žele da iskoriste svoje biračko pravo u Komori, i da time preuzmu svoj deo odgovornosti!

Jedinstvo i u razlikama, to je ono što nam treba!

Izborna Skupstina je dakle 10. juna 2017.

adv.Vladimir M.Gajić

adv.Jovica Đ.Todorović

adv.Sead H.Spahović

adv.Slobodan B.Ružić

adv.Rade Đ.Terzić

adv. Srećko Pecikoza

adv.Uroš Tešmanović

adv.Goran Pejić Čeki

adv. Borivoje Bato Pajović

adv.Vladimir Galjak

adv.Miloš Pavlović

adv. Vesna Golubović

adv.Miroslav Živković

adv.Predrag Vasović

adv.Dimitrije M.Đorđević

adv. Đuro Živković

adv. Rodoljub Urošević

Sledeći Članak > IZBORI U ADVOKATSKOJ KOMORI Gajić: Upravni odbor jedini nadležan da zakaže IZBORNU SKUPŠTINU
Prethodni Članak > ODLUKA IZBORNE KOMISIJE AKB br. 1590-2/2017
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 KOMENTARA

 1. Miki Živković каже:

  Legende

  93
 2. Dragan Ivanović каже:

  Svaka čast! Nadam se da ćete uspeti sa ovim apelom. U ovoj "žabokrečini" u AKB jedino lista "Bolje advokature" može da donese bolje advokaturi!

  174
 3. Adv. Jovica Đ. Todorović каже:

  Prof dr Zoran Tomić, u Ekspertskom mišljenju dostavljenom Advokatskoj komori Srbije i zavedenom pod br. 223/2016 dana 14.03.2016. godine:
  ‘'Kod regularnog prenošenja/preuzimanja svake vlasti, pa tako i kod promene sastava organa Advokatske komore Srbije, conditio sine quo non je statutarno strogo predvidjen i naredjen, obavezan redosled procesnih radnji nadležnih izbornih aktera/činilaca, koji je (taj redosled) garant legitimiteta i legaliteta tako personalno novoosnovanih organa''.
  Postupak, pa dakle i nadležnosti u postupku, su garant legaliteta i legitimiteta kod svakih izbora.

  174