петак, 12. мај, 2017

IZBORI U ADVOKATSKOJ KOMORI Gajić: Upravni odbor jedini nadležan da zakaže IZBORNU SKUPŠTINU

 

Vladimir Gajić, foto Printscreen/Pink

ADVOKATI BIRAJU NOVO RUKOVODSTVO
U Advokatskoj komori Beograda pojavila su se dva datuma Izborne skupštine na kojoj treba da bude izabran novi predsednik i novo rukovodstvo, a advokat Vladimir Gajić objasnio je koji je datum jedino validan i kada advokati treba da glasaju.

Kao dva datuma za koji je zakazana Izborna skupština Advokatske komore, pojavili su se 13. maj i 10 jun.

Advokat Vladimir Gajić rekao je u jutarnjem programu televizije „Pink“ da je jedini validan datum. 10. jun jer ga je zakazao Upravni odbor Advokatske komore.

– Mogu da prihvatim samo taj datum jer ga je zakazao Upravni odbor Advokatske komore koji je jedini po statutu nadležan da zakaže izbornu skupštinu i imenuje izbornu komisiju. Tu nema dileme! Postoji grupa advokata koja je zakazala Skupštinu za 13. maj. Nažalost to je naša unutrašnja advokatska boljka. Imali smo sličnu situaciju i 2010. godine. Tada je gotovo ista grupa kolega organizovala paralelnu Skupštinu da bi sud kasnije vratio ovaj Upravni odbor i predsednika Šoškića – rekao je Gajić.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

On je situaciju oko rascepa unutar Komore video kao „začarani krug“ iz koga advokati pokušavaju da izađu.

– Sedam godina smo imali rascep, sudske sporove. To je jedan začarani krug iz kojeg pokušavamo da izađemo. Došlo je do saglasnosti u organima koji su nadležni u Advokatskoj komori Beograda i za 10. jun je zakazana skupština – kaže Gajić.

Prema njegovim rečima liste kandidata su već odavno gotove, tj. utvrđene su još u novembru prošle godine.

– Znamo koje nam je biračko telo. U interesu advokata je da konačno izađemo iz ove krize. Došli smo u krizu tehničkih mandata. Iz nje može da se izađe ako se što više advokata pojavi u isto vreme na istom mestu. Fer i slobodni izbori su jedini izlaz – ocenio je advokat Vladimir Gajić.

Sledeći Članak > Odgovori reginalnih komora na Zahtev Komisije za zaštitu konkurencije za davanje informacija
Prethodni Članak > IZBORNA SKUPŠTINA AKB JE 10. juna 2017.
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *