понедељак, 13. новембар, 2017

Incijativa

Poštovane koleginice i kolege,

kako nismo imali zajedničke izbore i kako imamo „pravnu nakazu“ od podeljenih izbora ne delu, ja sam krenula sa skupljanjem potpisa za nove zajedničke izbore, da što pre rešimo ovaj problem koji imamo.

Naime, kako je pravda božanska kategorija, a mi smo na sudu povodom toga koji su izbori legalni i legitimni, te kako vreme prolazi, a pred nama su krupne i istorijske odluke, smatram da nam čekanje sudske odluke samo može potrošiti dragoceno vreme u kome smo nešto mogli preduzeti, a nismo……

Zato smatram da je neophodno održati zajedničke izbore i prekinuti ove podele i ujedno staviti tačku na to koga advokati žele da ih predstavlja u narednom periodu.
Ono što sada izgubimo ovom podeljenošću i svađama bojim se da više nikada nećemo povratiti, zato sam i pokrenula ovu incijativu u skladu sa važećim Statutom.

U prilogu je tekst moje incijative, za koju sam skupila sama već 80 tak potpisa, te kako ja sama ne mogu skupiti svih 430 potpisa koliko je potrebno u najkraćem roku, a složićete se da je on bio preključe, to koristim ovaj sajt da pozovem zainteresovane koeginice i kolege, koji dele moj stav da potpišu Incijativu koja je u prilogu ovog teksta i pečatiraju je i pošalju mi je na moju adresu Požeška 68, Beograd.

Takođe, možete me kontaktirati putem e meila adv.vesnadimitrijevic@gmail.com i putem telefona 064 21 99 136.

INICIJATIVA – preuzeti za štampu ovde

Sledeći Članak > Tipičan primer nedozvoljenog reklamiranja
Prethodni Članak > Ne znam ko je Gospodin Gostiljac ...
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 KOMENTARA

 1. Rodoljub Urošević advokat каже:

  Poštovana koleginice,

  Protiv sam Vaše incijative za održavanja novih izbora dok sud ne donese odluku koji su bili izbori legalni i legitimni u AKB i AKS.
  Ako bi izašli na nove izbore bez rešenja ovog spora grubo bi pogazili izbornu volju advokata koji su iskazali na legalnoj i legitimnoj Skupštini održanoj 10.06.2017.god. Ne verujem da je sadašnje legalno rukovodstvo komore spremno da povuče tužbe pred sudom niti da ima mandat da to učini.
  Ja vidim jedino rešenje da gospoda Tintor i Gostiljac daju ostavke na svoje funkcije i dobrovoljno odustanu od dalje uzurpacije dužnosti koje obavljaju.
  Novi izbori bi dali legimitet i abolirali pomenutu dvojicu za njihove postupke u prethodnom periodu za koje moraju da odgovaraju pred disciplinskim organima komore :
  Jugoslav Tintor mora da odgovara zato što je neovlašćeno, na nasilan način, provaljivanjem, u kasnim noćnim satima ušao u prostorije AKB, zatim uzeo sajt komore, neovlašćeno raspolagao novčanim sredstvima komore, lažno se predstavlja koristeći lažne pečate, memorandume komore i dr.
  Viktor Gostiljac mora da odgovara jer je organizovao izbore kojim je izigrao volju većine advokata Srbije jer nije imao saglasnost većine advokatskih komora za njihovo održavanje, znao je da su nelegalni delegati AKB na izbornoj Skupštini i nije imao kvorum.
  Koleginice, mi ne treba da se bavimo politikom već da štitimo pravdu i zakone i da služimo kao primer civilizovanog ponašanja kakvo dolikuje advokatima. Zato prvo mora na sudu da rasčistimo pravo stanje stvari pa da idemo dalje.

  1011
  1. Vesna V.Dimitrijević, adv. каже:

   Poštovani kolega Uroševiću,

   mislim da nam ni jedna ličnost trenutno nije važnija od nas samih i naše profesije. Čekanje na presude može potrajati i 3 g., a bojim se da tada više neće ni biti važno, jer će se desiti stvari koje one neće moći promeniti.....
   Što se tiče presiđivanja i sami novi zajednički izbori bi bili svojevrsna presuda za posvađane strane.
   U pogledu lične odgovornosti mislim da mi imamo disciplinske organe, te kada ih izaberemo može se pokrenuti i to pitanje.

   122
   1. Rodoljub Urošević advokat каже:

    Poštovana koleginice,
    Nemojte da ste naivni da će novi izbori rešiti spor i zameniti presudu kako kažete. Onaj koji je upao u komoru noću taj neće lako izaći bez odluke suda. Onda vi posle novih izbora morate na sud. Ne radi se ovde o pojedinim ličnostima već o legimitetu i legalnosti više komora ko je u pravu. Tužbu je podnelo rukovodstvo komore izabrano na Skupštini 10.06.2017.god. koje je izabrano od strane 700 advokata, na legalan i legitimni način. Ne može se sada praviti sporazumi kako Engezi kažu sa osobama ,,prljavih ruku,,. Mislim da incijativom pravite još veću zbrku i da Vam je to uzaludan posao.

    117
 2. Vesna V.Dimitrijević, adv. каже:

  E tu je problem, kolega....najbitniji smo mi i većina advokata, a ne 250, 300 posvađanih koji nas dele.....

  50
 3. Vesna V.Dimitrijević, adv. каже:

  Osim, ako podela i nije sama sebi cilj ???

  31
 4. Vesna V.Dimitrijević, adv. каже:

  Postovani kolega,

  Da ne bi bilo zabune,
  Ideja je da se Incijativa podnese i jednom i drugom UO ta ko da bi se izbegla dalja podela i izbori bi bili zajednički.

  50