четвртак, 30. новембар, 2017

DEMONSTRACIJA SILE U PRAZNO ili KAKO UCENITI ADVOKATE

Адвокат
Југослав Тинтор
Дечанска 13 Београд

 

Поштовани колега Тинтор,

Дезинформације којима се служите последњих дана приликом обавештавања  адвокатске јавности у вези са „променом седишта“ Адвокатске коморе Београда, као и
у вези са наводно неовлашћеном употребом печата заслужују да Вам лично одговорим.

Пре свега, УО АКБ којим ја председавам на основу свих одлука Скупштине АКБ од 10.јуна 2017. године донео је одлуку о бр.2-11/2017 дана 21.11.2017.године у свему као у
диспозитиву.

Нигде нема ниједне речи о промени седишта АКБ, већ се ради о томе да ће Служба коморе привремено вршити своје надлежности на адреси у Ђуре Даничића 4 док се не стекну услови да овлашћени органи коморе наставе са радом у седишту АКБ у Дечанској бр.13. С тим у вези, предлажем Вам да још једном прочитате наведену Одлуку Управног одбора од 21.11.2017.године.

Када је упитању „неовлашћено „ коришћење службеног печата, подсећам Вас да је Виши суд у Београду по Закону једини надлежан да донесе одлуку о свим спорним питањима која се односе на носиоце овлашћења у Адвокатској комори Београда.

Као што Вам је јако добро познато, пред Вишим судом у Београду су у току парнични поступци у којима ће сва спорна питања бити решена.

До тада , Ви и УО АКБ којим Ви председавате нисте у правној позицији да арбитрирате и судите о било којем спорном питању које се решава пред надлежним судом.

Као што Ви сматрате да ја неовлашћено користим службени печат, тако исто и ја верујем да Ви неовлашћено користите службени печат, као и да уопште свим својим радњама узурпирате положај Председника АКБ. Наравно, такво моје уверење за Вас не може изазвати никакве правне последице, јер ја знам да ће о томе последњу реч дати надлежни суд.

Као што сте Ви одлуком огласили печате које ја користим неважећим, тако је исто и УО АКБ којим ја председавам ту Вашу одлуку поништио. Сваку Вашу одлуку која се тиче овлашћења у вези заступања АКБ УО АКБ којим ја председавам, не признаје.

За разлику од Вас, ми не покушавамо на силу да се наметнемо адвокатима Београда као њихово руководство.

Остављамо адвокатима на њихову слободну вољу да одлуче коме ће да дају своје поверење, никога не прогањамо и не зовемо да поново полаже заклетву, нити било којег адвоката или адвокатског приправника претњама и уценама доводимо у позицију да не одлучује слободно и својом вољом.

Наравно, то је питање стила и демократског потенцијала сваке личности.
Надам се да и сами уочавате сву бесмисленост таквог понашања, па Вас колегијално позивам да спустимо лопту и сачекамо да Суд да своју коначну реч.

Све што будете учинили против мене , очекујте истоврсну реторзију, како Ви тако и чланови УО којем Ви председавате.

Надам се да смо се разумели.

С поштовањем,

Председник Адвокатске коморе Београда
адв.Владимир М.Гајић

gaja tintor

Sledeći Članak > Da li je moguće da je stvarno gotovo?
Prethodni Članak > Advokatura (ni)je na prodaju
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *