недеља, 25. септембар, 2016

Brisanje sa spiska

Postovane kolege, nas Sajt funkcionise bez cenzure.

Takodje, licna je odluka svakog advokata da svoj potpis stavi ispod teksta Deklaracije za Bolju advokaturu.

Ja Vam ovom prilikom upucujem molbu da sa spiska potlisnika Deklaracije skinemo ime advokata Dragoslava Ljubicanovica.

precrtana nula
Ja licno, zbog mnogih stvari koje su nekima od Vas poznate, ne zelim da predvodim listu na kojoj se nalazi taj kolega.

Razlozi su,  recimo,  higijenske prirode.

Sledeći Članak > О Скупштини, простаклуку и шибицарењу
Prethodni Članak > GLASNO NE!
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 KOMENTARA

 1. Урош Тешмановић каже:

  Podrzavam,

  On da ima obraz sam bi to trazio!

  215
 2. Rodoljub Urošević advokat каже:

  Ljubičanović je posle svoje diskusije na Skupštini sam sebe izbrisao sa liste potpisnika deklaracije. Nebitan je on lik, najviše je sebi naneo štete, kada mu proradi savest gorko će se kajati. Nego treba se dobro spremiti za izbore. Iza Šoškića se valja daleko veća snaga. Smatram da će izvršna vlast pokušati da nametne svog kandidata nekog iz unije krivičnog prva. Po nekim komentarima na drugim sajtovima oni stoje iza rukovodstva komore.

  204
 3. Adv. Aleksandar Đurić каже:

  Postovani kolega,
  slazem se. Mada mi ni nije jasno sto se kolega sam do sada nije javio i povukao svoj potpis. Verovatno ga je sramota. Sve je to dobro. Pale su maske.

  Vama svaka cast za Vase drzanje. Idemo dalje...

  164
 4. Pavlović Miloš каже:

  Moj lični stav je da se obriše svako , ma ko god on bio , ko ne želi da bude potpisnik deklaracije a to jasno pokazuje .

  141
 5. Advokat каже:

  Vi da imate obraza setili biste se ko je izvorni inicijator ovog pokreta. Nesto se ne secam kolege Gajica tamo sa pocetka 2012/2013 godine.

  213
  1. Урош Тешмановић каже:

   Elementarna pristojnost nalaže da se predstavite....mada stil je prepoznatljiv.

   Činjenica da ne smete, govori da ste kukavica.

   Taj neformalni skup, za koji kazete da je bio 2012/13, je bio jedan skup i nije bio imenovan. Mnogi tada prisutni su danas medju nama. Ovaj pokret u svom današnjem obliku je svoj začetak imao 2014. u danima protesta. Dobro znate oko kojih ciljeva smo se okupili, sačinili deklaraciju i platformu, napravili sajt, dali predlog statuta kada komora nije ni mislila o tome, i brojne druge aktivnosti.

   Ne sećam se da je taj neformalni skup iz 2012. ili '13 prerastao u nesto više od upravo toga što je i bio.....neformalni skup.

   Ta teza da je Gajić nekome uzeo pokret je smešna i besmislena i predstavlja jednu spletku koju vi anonimni širite medju kolegama. Mi to znamo, ali ne odgovaramo, jer ..... spletkarenje ipak nije osobina koju bi trebalo da neguju advokati.

   182
  2. Adv. Jovica Đ. Todorović каже:

   Dragi anonimni kolega,

   Budući da ste ovde upotrebili drugo lice množine, te konstatovali u tom sledu nedostatak obraza, zaključujem da se to može odnositi na sve advokate koji podržavaju ovaj Pokret, pa i na mene. Otuda i moja potreba da Vam odgovorim.

   Kada je reč o sećanju na izvornog inicijatora ’’ovog pokreta’’, razjasniću Vam kako stvari stoje.

   Ni ja nisam učestvovao ni u kakvim aktivnostima vezanim za profesiju sve do protesta 2014. godine. Ne vidim šta bi u tome moglo biti loše. Cilj je ovog Pokreta upravo da Komori privučemo advokate kojih se niko ‘’ne seća’’, jer smatramo da je protest 2014. godine pokazao da ti advokati, ako ih privučemo u Komoru, mogu da doprinesu da advokatura bude bolja, i to više od onih kojih se svi sećamo po učešću u sukobima koji su razorili Komoru.

   Ovaj Pokret smo inicirali odmah posle januarske Skupštine AKB 2015. godine. Nukleus ovog Pokreta bila je ‘’grupa 131’’, odnosno advokati koji su se zalagali protiv kompromisnog sporazuma AKS i Ministarstva pravde kojim je neslavno okončan protest advokata 2014. godine. Neki, ne svi, iz te grupe preduzeli smo ovaj Pokret za bolju advokaturu.

   Tada, krajem zime 2015. godine, radeći zajedno na inicijaciji ovog Pokreta, na Deklaraciji i Platformi, na pokretanju ovog sajta… ja sam od kolege Dušana Bratića saznao da je postojao jedan drugi pokret sličnog ili istovetnog naziva u kome je delovalo 64 advokata. Za delovanje tog pokreta do tada nisam znao. Naziv Pokret za bolju advokaturu je izražavao ukratko osnovnu težnju oko koje bi mogao da se okupi veliki broj kolega. Sa druge strane, niko nije polagao bilo kakvo pravo na taj naziv. Uostalom pokret, barem ovaj, i nije zamišljen kao kakva organizacija da bi bilo bitno njegovo ime, već kao inicijativa da se advokati okupe oko odredjenih vrednosti. Većina inicijatora ovog Pokreta je odlučila da ime Pokreta bude ovo, što ne znači da je ovaj Pokret u bilo kakvoj programskoj vezi sa onim ranijim. Dakle, ovaj Pokret i onaj raniji imaju veze samo toliko što ima advokata koji su podržali i bili deo i jednog i drugog. I ništa više.

   Medju inicijatorima ovog Pokreta, bili su i kolega Dušan Bratić i kolega Dragoslav Ljubičanović, ako na njih mislite, kada kažete da se ne sećamo inicijatora. Verujem da su oni bili medju inicijatorima i onog ranijeg pokreta, ali to ne znam pouzdano, jer ja tada nisam bio medju 64 advokata koji su delovali u tom pokretu.

   Kolege Bratić i Ljubičanović su prestali da deluje u ovom Pokretu, što je njihova odluka i pravo. Meni lično nedostaju polemike sa njima, i žao mi je što svoje stavove sada iznose na drugim mestima. Ali, to je njihovo pravo i njihova odluka, i ja im to ne zameram. Razočaran sam, medjutim, kad čujem da u izražavanju svojih stavova upotrebljavaju i uvredljive reči, pa i reči koje omalovažavaju stručnost drugih advokata. Mislim da takvo ophodjenje medju advokatima ne vodi ka boljoj advokaturi. I Kodeks ga zabranjuje. Zar ne?

   Konačno, voleo bih, kolega dragi, da Vi, pod svojim imenom i prezimenom, kao što ja to činim, kažete: Ko to tačno u ovoj priči nema ‘’obraza’’? I zašto, pobogu brate? Ako ne objasnite osnov za tako tešku moralnu diskvalifikaciju, Vaše reči su … nemam reči.

   Ako Vi zapravo zastupate tezu da je ''Gajić nekome uzeo pokret'', kako ovde tvrdi kolega Tešmanović, molim Vas da potvrdite da Vas je kolega Tešmanović pravilno razumeo, te da navedete kome je to tačno Gajić preuzeo pokret, pa ću Vam ja i o tome dati precizna razjašnjenja. Ne ustručavajte se, molim Vas, razgovaramo otvoreno, kolege smo.

   130