петак, 3. април, 2015

Ако не поштујемо себе, ни други нас неће поштовати

uros - prituzba

Sledeći Članak > IZ PRAKSE UPRAVNIH ORGANA I UPRAVNOG SUDA
Prethodni Članak > TEKST KOJEM NIJE BILO SUDJENO DA SE RODI NA WWW.PROTESTADVOKATA.COM
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 KOMENTARA

 1. Dusan Maric adv.prip. каже:

  Bravo Urose na upornosti! Dokaz da ćutanje na glupost/neznanje nije opcija!

  110
 2. Aleksandar Stojanovic каже:

  Bravo Urose!

  50
 3. Vera Djurović Bojović каже:

  Ha, ha, ha. Tipičan odgovor "predsednika" suda, tj. njenog zamenika, jer gospodja predsednik za 6 godina nije dala ni jedan jedini odgovor na pritužbu. Ma, naravno, da sudija nije imala nameru da vredja advokate. Nikad oni nemaju nikakvu lošu nameru, a sve što rade, rade po zakonu. Kako da ne, malo smo naivni! Ovo ne bi ubedilo ni moju unuku od 5 godina.

  Ali, posebno mi je zanimljivo što predsednik suda ( ne sudija Garčević, koja je na pritužbu odgovorila u svojstvu zamenika predsednika), nije našla za shodnim da istakne da je APSOLUTNO NEDOLIČNO DA SE U SUDNICAMA, OSIM DRŽAVNIH SIMBOLA, ISTIČU BILO KAKVE SLIKE, FOTOGRAFIJE, A PONAJMANJE KARIKATURE ADVOKATA i da je sudija Zlatar ( koju, inače, upšte ne znam) makar opomenuta zbog "kićenja" sudnice takvim urnebesno smešnim karikaturama ( koje je očigledno uveseljavaju dok nas advokate prima, jednog po jednog, u "svoju" sudnicu), nego sudija Garčević dva puta ističe da ( oni?) smatraju da pomenuta sudija nije imala nameru da vredja advokate! Strašno.

  A kolegi sam već čestitala kada je objavio pritužbu.

  Koristeći ovaj povod kao priliku, pozivam sve kolege da se bez straha bore za dignitet i poštovanje profesije kojom se bave, jer ako se mi sami ne borimo, ne samo da nas niko neće poštovati, nego će "pod s nama brisati", što bezmalo i sada mnoge sudije rade. A o vlasti da i ne govorim.

  50
 4. Slaven Kovačević каже:

  Svojevremeno me tako iznervirali bili iz četvrtog opštinskog > prvog osnovnog, kod nekih izvršenja. Brljavili kao po običaju, prekardašili sve rokove, pozovem ja pisarnicu da vidim kod koga je predmet, gde je zapelo, kaže pisarka da je kod stručnog saradnika, ali da do njega ne mogu da doprem nikako, ni telefonom, a kamoli lično, jer ne prima plebs... napišem adekvatan dopis postupajućoj sudiji i time naljutim gosn. saradnika, koji mi u jarosti naloži da podnesem "novi formalni predlog" onako kako on hoće, pa da samo lupi pečat, "pod pretnjom propuštanja".
  Pošto vrlo nezgodno reagujem na pretnje, terao sam to do predsednice VS g-đe Vide i ministra. Posle je nizbrdo sve išlo veoma glatko. Naizvinjavali su se svi, osim onog stručnog saradnika sa početka priče. Kad bolje razmislim, on u stvari ništa nije ni bio kriv.
  Bivalo je još tih situacija. Tu se sudovi veoma malo razlikuju od, recimo, "menadžmenta" nekog dragstora kad mušterija reklamira pokvareno mleko: po pravilu prvo pokušavaju da ignorišu ili prikriju problem umesto da ga reše, ali reaguju dobro kad ih čovek dovoljno nagazi*

  Sada bi me mrzelo da se time bavim. Cenim da bi trebalo da imamo neko telo u okviru komore koje bi autoritativno i institucionalno ispitivalo i rešavalo barem ove očigledne stvari.

  60
  1. Slaven Kovačević каже:

   P.S. - Moja tajna je bila u tome što sam im svima u pritužbama ostavljao rok u kome treba da postupe i izveste me o preduzetim radnjama. Ispalo je da sam dobro procenio da predsednici sudova misle da ne moraju da poštuju tuđe vreme, a da ih takvi rokovi prosto vređaju. Obzirom da sam bio veoma škrt sa tim rokovima, te da bih odmah sledećeg dana po isteku pisao pritužbu na rad onog sudije/predsednika suda koji je upravo propustio da postupi po mojoj pritužbi, veoma sam brzo dospeo do VS i ministarstva.

   60
 5. Весна Мрдовић каже:

  Поштовани Уроше, честитам Вам! Потпуно сте у праву - како ми себе гледамо, виде нас и други. С поштовањем, Весна Мрдовић

  70