понедељак, 2. октобар, 2017

АДВОКАТУРА СРБИЈЕ НА ПУТУ БЕШЧАШЋА

На пут бешчашћа адвокатуру Србије повео је 2009.године Драгољуб Ђорђевић адвокат.

Овај адвокат, најпре као вршилац дужности председника, а потом и као председник Коморе Србије увео је у рад Коморе непоштовање Закона и Статута и презир према моралним вредностима као правило.

Остаће упамћен, да је од настанка адвокатуре у Србији, до сада једини председник који је одбио да поступи по правоснажној судској одлуци и који је поред судске забране обављао послове из надлежности председника Коморе, па су тако све радње које је предузимао биле незаконите.

Подржаван од групе својих следбеника који бројчано окупљају око 2% до 3% од укупног броја адвоката Србије и повезан са одређеним невладиним организацијама, манипулацијама, лажима и разним облицима незаконитости, његов седмогодишњи мандат резултирао је билансом погубним по адвокатуру Србије:

– да данас две адвокатске коморе – Адвокатска комора Београда и Адвокатска комора Војводине,које имају укупно око 6.500 адвоката, имају председнике који су бирани уз поштовање Закона и Статута и другог који су бирани уз непоштовање Закона и Статута и који су почетак обављања функције председника отпочели применом физичког насиља: ногом у врата Коморе Београда и пајсером на врата Коморе Војводине, и

– да је Скупштина Адвокатске коморе Србије одржана 04.јуна 2017.године конституисана, иако није постојао кворум за њен рад и уз присуство дела незаконито изабраних делегата, па је према томе и избор органа Коморе спроведен на Скупштини одржаној 16.септембра 2017. године незаконит.

Због озбиљног правног фелера у конституисању Скупштине АКС од 04.јуна 2017.године, Скупштина АКС и УОАКС који су конституисани тог дана и избор свих органа АКС који су извршени накнадно на Скупштини АКС од 16.09 2017.године су незаконитити и немају легитимитет.

Због тога, иступање у јавности Виктора Гостиљца у својству „председника АКС“, који је биран на скупштини 16.09.2017.године , представља обману јавности.

Изјава Виктора Гостиљца у дневном листу „Новости“ од 23.09.2017.године да „адвокатуру тренутно оптерећују унутрашњи сукоби“, да се „стање у Адвокатској комори Београда полако нормализује“ а да су „недавно успешно окончани и избори у Адвокатској комори Војводине“, а да зна да постоји низа поступака у судовима за утврђивање незаконито спроведених избора и у Комори Београда и Комори Војводине, потврђује да је овај адвокат иступајући у јавности као „председник АКС“, доследан настављач рада поништеног председника Адвокатске коморе Србије Драгољуба Ђорђевића и његових присталица.

Представљајући јавности све досадашње учињене незаконитости и насиље као „унутрашњи сукоб“унутар комора, Виктор Гостиљац заправо покушава да све до сада спроведене незаконитости и насиље учини непостојећим и избрише.

Ова изјава међутим, потврђује да ће адвокатура Србије са Виктором Гостиљцем на челу и даље наставити ход по путу бешчашћа.

Оваквим иступањем у јавности као „председник АКС“Виктор Гостиљац није отклонио до сада учињене незаконитости и насиље нити их је учинио невидљивим.

Једино што је овом изјавом показао јавности то је – да се одриче и Закона и Статута и опредељује за безакоње.

Спремношћу Виктора Гостиљца да учествује на изборима за председника уз сазнање да је та изборна скупштина конституисана фалсификовањем кворума и спремношћу да „све уради“ ради одбране насиља- и правног и физичког, пређена је црвена линија у адвокатури Србије.

У огромној професионалној пустоши коју су Драгољуб Ђорђевић и његове присталице оставиле својим незаконитим радом, остала је разбијена адвокатура Србије, што Виктор Гостиљац подржава и настоји да докрајчи.

Ако се адвокатура Србије и даље буде кретала путем бешчашћа- врло брзо јој следи крах, јер законитост и незаконитост, истина и лаж, моралне вредности и неморал не могу бити заједно нити се може правити компромис између њих.

Са адвокатуром је и неспојива било која врста насиља- ни правно ни физичко.

Ако се адвокатура Србије определи за законитост, истину и моралне вредности, темељи ће остати недирнути и издржаће прелаз на пут достојности и поштовања уз озбиљно прочишћавање свега неспојивог и насилног што се у дугом седмогодишњем периоду нагомилало у адвокатури.

Избор је на свим адвокатима Србије.
Ово саплитање адвокатуре о сопствено понижење само адвокати у Србији могу прекинути.
Одговорност за будућност адвокатуре Србије је на сваком адвокату појединачно.

У Новом Саду, 25.09 2017.године
Срђан Сикимић, адвокат,ср.

Резултат слика за srdjan sikimic

Foto: Medija centar 

(преузето са сајта АКБ – www.akb.rs)

Sledeći Članak > Sudije traže zaštitu od političara
Prethodni Članak > UPRKOS SUKOBU S MINISTARKOM Vujović progurao porez za advokate, i to na način koji su nazvali "PODVALOM"
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 KOMENTARA

  1. Mirjana Z. Knezevic, adv. каже:

    BRAVO

    83
  2. Milan Savić каже:

    Ja bih podvukao zadnjih par rečenica. Na advokatima je odgovornost. Svaka čast.

    53