понедељак, 18. мај, 2015

ADVOKATSKA TARIFA

Poštovane i drage kolege,

Molim Vas za jedno pravno tumačenje naših odredaba o tarifi.

KAKO SE TUMAČI ZVANIČNA TARIFA, TARIFNI BROJ 12, TARIFNI BROJ 21, TARIFNI BROJ 26, KAO I DRUGE ODREDBE VEZANE ZA ZASTUPANJE VIŠE STRANAKA????

Naime, prema ovim tarifnim odredbama: „Kada advokat zastupa više stranaka, nagrada mu se po ovom osnovu dodatno uvećava za svaku radnju koju preduzima za po 50% za drugu i svaku narednu stranku. U ovom slučaju, uvećan iznos nagrade se obračunava u odnosu na svaku procesnu radnju ponaosob tako što se nagrada za zastupanje jedne stranke uvećava procentom koji odgovara broju stranaka koje advokat zastupa u trenutku kada se procesna radnja preduzima.“.

Prema ranijem tarifniku, bilo je previdjeno da ako advokat zastupa više klijenata, on može maksimalno da naplati trostruku tarifu.

Da ne bih na bilo koji način uticao na Vaša mišljenja, ja Vam neću dati moje.

Sa poštovanjem,

advokat Radovanović Mirko

Sledeći Članak > SMETANJE DRŽAVINE
Prethodni Članak > БРАНКО ПАВЛОВИЋ – процес Михаиловићу 1946. није био правни скандал!
NAPOMENA: Svaki komentar će biti proveren pre objavljivanja. Administratori sajta imaju pravo da ne objave komentar ukoliko smatraju da je uvredljiv ili nije prikladan za ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 KOMENTARA

 1. Branislav Ivanović advokat каже:

  Poslednja Tarifa očigledno više ne poznaje ograničenja, jer ona nigde više nisu napisana u smislu ograničenja do trostruke tarife.

  20
 2. vladimir p. radovanović каже:

  Nema nikakve dileme u vezi primene navedenih tarifnih brojeva - više nema ograničenja do trostrukog iznosa kao što je bio slučaj sa ranijom AT.

  00
 3. advokat Vojkan Vojinović каже:

  Juče sam primio usvajajuću presudu Osnovnog suda u Nišu,
  u predmetu u kome sam zastupao 8 tužilaca. Sudija mi je obračunala i priznala troškove postupka uz ograničenje do trostrukog iznosa!!! Očito da sudije drugačije tumače našu novu tarifu. U dilemi sam da li da izjavim žalbu na odluku o troškovima, jer ne znam kakav je stav drugostepenih sudova.

  00